Hopp til innhold

27 hytteeiere i Oslofjorden må rive ulovlige bygg

I mer enn et tiår har Asker kommune og hytteeiere på Brønnøya kranglet om flere titalls ulovlig oppførte bygg. Nå er de siste sakene avgjort, og eierne tvinges til å rive.

Blant byggene som må rives – helt eller delvis – er en 70 meter lang flytebrygge, en 45 kvadratmeter stor molo og en rekke uthus som brukes som hytter. Det er klart etter at formannskapet avgjorde sakene deres i ettermiddag.

– Saken er veldig lei, det er veldig mange forhold det handler om som ligger langt tilbake i tid, sa ordfører Lene Conradi (H) under møtet.

Fremskrittspartiet og Senterpartiet stemte mot vedtaket. Dermed ble det flertall for kommunedirektørens forslag.

Vedtaket i formannskapet er spikeren i kista for en strid mellom kommunen og hytteeierne som går mer enn tiår tilbake. I 2009 hadde kommunepolitikerne sett seg lei på ukontrollert bygging på Brønnøya, og ba om en kartlegging av alle bygg på øya.

Kommunen fant ulovlige bygninger, brygger og terrenginngrep på 160 eiendommer, over halvparten av alle tomtene på øya. I de aller fleste sakene fikk eierne dispensasjon i ettertid fordi ulovlighetene var små. De 27 sakene som nå er avgjort var de siste av sakene som ble oppdaget.