24-åring dømt i Kadra-saken

En 24 år gammel mann er dømt for å ha overfalt Kadra Yusuf på åpen gate. To kvinner er frifunnet.

Kadra Yusuf i rettsalen
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

I dag falt dommen i Kadra-saken. Den 24 år gamle mannen som stod tiltalt for overfallet er funnet skyldig etter tiltalen. Oslo tingrett mener mannen handlet med forsett.

De to medtiltalte kvinnene på 21 og 22 år er begge frifunnet.

Den 24 år gamle mannen er dømt til 60 dagers fengsel og må betale 10.000 kroner i oppreisning.

- Ikke fornøyd

Mannens forsvarer forteller at de ikke er helt fornøyd med dommen, og at klienten nå har tatt betenkningstid på om han ønsker å anke.

- Jeg snakket litt med klienten min, og han er selvfølgelig ikke fornøyd med hele innholdet av dommen. Vi vil nå lese gjennom hele og se om det er grunnlag for anke, sier Randulf Schumann Hansen til NRK Østlandssendingen.

- Trusler, vold og legemsfornærmelse

24-åringen og de to kvinnene var tiltalt for trusler, vold og
legemsfornærmelse i forbindelse med overfallet på 27 år gamle Kadra Yusuf i Møllergata i Oslo i april i fjor.

Les også: Nekter for vold mot Kadra

Norsk-somaliske Kadra Yusuf forklarte at hun ble slått ned og omringet av flere personer som anklaget henne for å ha fornærmet Koranen. Få dager tidligere hadde hun stått fram i VG og bedt om nytolkning av Koranens kvinnesyn.

- Retten finner det bevist utenfor rimelig tvil at tiltalte dyttet eller slang Kadra i bakken et stykke bortenfor inngangen til utestedet i Møllergata. Retten finner det også klart at Kadra ble påført lugging og spark, heter det i dommen.

- Først og fremst verbalt

Flertallet i retten mener at de to kvinnene som er frifunnet i saken ikke medvirket i det fysiske overfallet av Kadra:

- Begge de to kvinnelige tiltaltes deltagelse i episoden var først og fremst av verbal natur, og flertallet mener at de ikke hadde fysisk vold som siktepunkt eller så en slik utvikling som overveiende sannsynlig, heter det videre.

To slapp tiltale

Fem personer stod tiltalt da saken startet i Oslo tingrett i forrige uke.

To av mennene som også var tiltalt i saken slapp tiltale , fordi de ikke skal ha vært utenfor utestedet den kvelden Kadra ble overfalt.