Hopp til innhold

22 pågrepet i narkoaksjon i Oslo

Oslo-politiet gjennomfører en aksjon rettet mot narkotikaomsetning i sentrumsnære deler av Oslo.

Beslag

BESLAG: Politiet har blant annet tatt beslag i såkalte svelgekuler, som de mistenker inneholder cannabis.

Foto: Oslo politidistrikt

Oslopolitiet har til sammmen pågrepet 22 personer i dagens narkotikaaksjon. De har aksjonert mot over 40 adresser i områdene Tøyen, Kampen og Ensjø. De pågrepne er 17 menn og fem kvinner i alderen 17 til 65 år.

Kåre Stølen

VIL SKAPE ET TRYGT BOMILJØ: Stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon i Oslo.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Vi har som prioritert oppgave å slå ned på åpenlys omsetning av narkotika i byen vår. Dette er et problem som skaper mye utrygghet for beboere i dette området, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon.

Knyttes til hasj-salg

Aksjonen er rettet mot en rekke personer og adresser som politiet mener kan knyttes til omsetning av hovedsakelig hasj. Det skal dreie seg om omfattende narkotikaomsetning på gatenivå.

– Nå har vi tatt de som vi mener jobber for de hovedmennene som vi tok i september, sier Stølen.

Pågripelsene er knyttet til arrestasjonene som ble gjort for to måneder siden, blant annet av flere personer i samme, norsk-pakistanske familie på Grønland som regnes som hovedmenn i et stort narkosalgsnettverk.

– Dette er en direkte aksjon etter den aksjonen vi hadde den 30 september som vi gjennomførte i områdene rundt Tøyen, Ensjø og Kampen, sier Stølen.

Fem personer sitter i varetekt etter aksjonen tidligere i høst. Politiet beslagla i dag en del kontanter, men Stølen vil ikke si noe om hvor stort beløp det er snakk om.

– Målet er å bidra til et trygt og godt bomiljø. Vi vet at det betyr mye for dem som bor og oppholder seg her, sier stasjonssjef Stølen.

Varslet barnevernet

Etter den forrige aksjonen har politiet sendt og skrevet 50 bekymringsmeldinger til barnevernet. Nå forteller Stasjonssjef Kåre Stølen at de etter dagens aksjon har sendt inn enda flere.

– Noen av dem vi har tatt i dag har foreldreansvar for mindreårige, og noen har kjøpt eller solgt narkotika med barn til stede, sier Stølen.

Totalt har politiet nå levert inn 50 bekymringsmeldinger til barnevernet etter de to aksjonene, men ifølge Stølen kan det bli flere fordi de fortsatt ikke har gått gjennom alle de involverte i denne aksjonen.

Stasjonssjefen utelukker heller ikke flere pågripelser.

– Nå fortsetter vi med etterforskning og ransaking, så vil vi se i avhør om det kommer noe nytt, og om vi må pågripe noen flere.