17 vitner skal forklare seg

Sju menn omkom i Gulskogenbrannen i november 2008. Nå kommer ankesaken opp i Drammen.

Brann Gulskogen

Brannen i Gulskogen krevde sju menneskeliv. Snart kommer ankesaken opp i Drammen.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Aktor Monica Hanø sier hun er spent på utfallet i Borgarting lagmannsrett. I alt 17 vitner skal på nytt forklare seg om den tragiske brannen i Stasjonsgata på Gulskogen. I november 2008 krevde den eksplosjonsartede brannen sju menneskeliv.

Les: Dømt for uaktsom mordbrann

Les: Politiet brukte uautoriserte tolker

Innrømmet manipulering med sikring

Før jul i fjor falt dommen i Drammen tingrett. To år og seks måneders fengsel fikk den 54 år gamle polakken som har innrømmet å ha manipulert sikring i husets 1. etasje. Et vitne har også sett vedkommende gjøre dette. Tingretten mente at disse endringene førte til brannen.

Les også: Ber om fire års fengsel

Les også: - Usikker om det var røykvarslere

De etterlatte følger saken

Nå blir det en ny runde i retten, men om de sju dommerne faller ned på samme resultat som de tre dommerne i tingretten gjenstår å se. I tingretten ble den polske håndtverkeren dømt til å betale erstatning til de etterlatte i Polen.

Flere av de etterlatte kommer også denne gang til å følge behandlingen i rettssalen i Drammen. Bistandsadvokat Caroline Heien Berg sier de etterlatte ser frem til å bli ferdige med saken.

Den tiltaltes forsvarer sier til NRK at tiltalte kommer til å forklare seg for lagmannsretten, slik han gjorde i Tingretten, og han ikke har noen endring på forklaringen. Det er satt av seks dager til ankesaken i Drammen.