Hopp til innhold

- Pøbler tilgriser fotobokser

- Trist at folk ikke forstår hensikten med fotoboksene, sier Statens Vegvesen.

Pøbler tilgriser fotobokser
Foto: Tobias Martinsen / NRK

Fotobokser og trafikkskilt for tusenvis av kroner er i løpet av påsken tilgriset og ødelagt.

Fire fotobokser og flere trafikkskilt langs riksvei 111 må byttes ut etter at de har blitt tagget ned og beskutt med paintballmaling i løpet av påsken.

Pøbler tilgriset trafikkskilt

Flere trafikkskilt langs riksvei 111 er blitt tilgriset. Malingangrepet kostet staten rundt 10 000 kroner og hærverk som dette skjer gang på gang.

Foto: Tobias Martinsen / NRK

Malingangrepet kostet staten rundt 10 000 kroner og hærverk som dette skjer gang på gang.

- I snitt så har vi ett hærverk i måneden. I Fredrikstad har det vært rolig en stund, men nå har det tatt seg opp igjen.

I slutten av januar i år ble en fotoboks ved E18 i Eidsberg skutt i filler. . To skudd med et grovkalibret våpen gjorde skader for 200 000 kroner.

- Det er trist og tragisk fordi dette koster både tid og krefter for staten. Jeg er skuffet og oppgitt over at hærverket ikke gir seg, sier avdelingsingeniør Knut Holøs i Statens Vegvesen.

Redder liv

Der Statens Vegvesen har satt opp fotobokser, viser statistikken at det har vært færre hardt skadede og drepte i trafikken.

Denne våren har det blitt satt opp 10 nye fotobokser i fylket. Totalt er det nå 55 fotobokser i Østfold.

- Når vi setter opp fotobokser er det pågrunn av at det har vært alvorlige ulykker på en strekning. Når vi ikke kan gå inn med andre trafikksikkerhetstiltak så har erfaring vist at fotobokser gir gode resultater.

- Derfor er det trist at noen morer seg på denne måten, sier Holøs.

Han håper nå på hjelp fra publikum for å få tatt fotobokspøblene.