NRK Meny
Normal

55 fotobokser i Østfold

Sjansen for å bli fotografert langs østfoldveiene blir nå enda større.

Fotoboks

Etter mange år med fotobokser i Østfold viser statsikken at det fører til færre ulykker.

Foto: unknown / SCANPIX

Statens Vegvesen setter i løpet av kort tid opp fotobokser i hver retning på riksvei 110 på Skåra i Fredrikstad.

Etter flere alvorlige ulykker på strekningene har politiet sagt ja til ønsket fra Statens Veivesen om å sette opp fotobokser i 60 km-sonen, ved avkjøringen til riksvei 116 mot Engelsviken.

10 nye fotobokser

Fra før av er det kjent at statens vegvesen skal sette opp åtte fotobokser på riksvei 110. En strekningen på 5,8 kilometer fra Rakkestadsvingen til Skjærviken.

Disse vil være i drift engang før sommeren 2008. Dermed vil det iløpet av et våren 2008 være 55 fotobokser i drift i Østfold.

Færre ulykker

Etter mange år med fotobokser i Østfold viser statsikken at det fører til færre ulykker.

- Nå har vi såpass stort erfaringsgrunnlag så det vet vi har hjulpet. Gjennomsnittshastigheten har gått ned med 6-7 kilometer på hovedveiene og ulykkestallene har sunket tilsvarende.

- Så det er helt klart at fotobokser hjelper på ulykkestallene, sier førstebetjent Pål Schrøder i Østfold politidistrikt.

- Hensikten er ikke å få inn penger, men for å hindre alvorlige ulykker, sier Knut Holøs i Statens vegvesen

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Avsluttet aksjon i Mysen

    Politiet har avsluttet den væpnede aksjonen i Mysen. Det skriver VG. Aksjonen kom som følge av en skyteepisode på et utested i Askim. Politiet har ikke pågrepet noen, og går nå over til vanlig etterforskning.

  • Væpnet aksjon i Mysen

    Politiet har satt i gang en væpnet aksjon i Mysen. Det er mannskap med hund på stedet. Aksjonen skal være rettet mot en spesifikk adresse, skriver Smaalenenes Avis. Bakgrunnen for aksjonen skal være en skyteepisode i Askim i ettermiddag.