Hopp til innhold

- Jeg er opptatt av å være ærlig

Partileder Erna Solberg mener Høyre ikke har brutt noe politisk løfte når de skyver på ambisjonene for InterCity. Hun viser til tafatthet fra de rødgrønne.

Erna Solberg

Partileder i Høyre, Erna Solberg, besøkte Fredrikstad i forbindelse med helgens nominasjonsmøte i Østfold Høyre.

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

Fredag ble det klart at Høyre skyver på InterCity-løftene de gav i sommer. Da ville de ha fullført utbyggingen av triangelet i 2025. Nå er årstallet endret til 2030.

Fredag kveld tok partileder Erna Solberg turen til Fredrikstad i forbindelse med helgens nominasjonsmøte i Østfold Høyre.

Hun vil ikke svare direkte på om det var lurt å skyve på InterCity-løftet.

– Jeg har sagt det som jeg mener hele tiden. Nemlig at det er viktig at vi bygger det raskest mulig. Jeg har sagt at jeg tror vi skal komme i havn med det i god tid til 2030, sier Solberg til NRK.

– Ikke et politisk løfte

På samme måte som stortingsrepresentant Ingjerd Schou (H) viser hun til at det har skjedd for lite med jernbanen under den rødgrønne regjeringen.

– Jeg tror det er viktig å se at når vi bare har bygget 4,3 kilometer i snitt under den rødgrønne regjeringen med jernbane, så er vi også forsinket i gjennomføringen av InterCity-triangelet, fortsetter hun.

– Jeg kan ikke love at vi kan ta igjen det vi har tapt under den rødgrønne regjeringen.

– Så dette er ikke det samme som å gå tilbake på et politisk løfte dere gav i sommer?

– I sommer gikk vi inn i forhandling med regjeringspartiene hvor vi hadde et krav i klimaforhandlingene, det var ikke noe politisk løfte, svarer Solberg.

– Ville ikke tallfeste noen dato

Solberg mener Høyre der møtte en regjering som ikke ville tallfeste noen dato i det hele tatt, fordi de mente det var fullstendig umulig.

– Samfunnsredaktør i NRK, Kyrre Nakkim, mener det virker som dere tar valgseieren på forskudd. Stemmer det?

– Nei, men jeg er veldig opptatt av at jeg skal være ærlig i en valgkamp. Jeg kan ikke fortsette å holde på det vi har sagt tidligere hvis ikke det skjer noe fra den rødgrønne regjeringen, understreker Solberg.