Hopp til innhold

- Ikke grenser for hva folk kan finne på

Katten Sofi ble skutt flere ganger med luftgevær. Dyrevernalliansen mener kattemishandling skjer oftere enn før.

Sofi ble skutt med luftgevær

Sofi måtte opereres to ganger etter at hun ble skutt. – Hun har det heldigvis relativt bra nå, sier eierne.

Foto: Privat

– Den fine, hvite katten vår kom hjem helt tilgriset av blod. Vi trodde først det var en hund eller en rev som hadde gjort det.

Live Kleveland

Live Kleveland i Dyrevernalliansen håper saken til Sofi blir løst.

Foto: Iselin Linstad Hauge / Dyrevernalliansen

I forrige uke ble det oppdaget at katten Sofi var blitt skutt flere ganger i hodet. Siden da har eierne forsøkt å finne ut hvem som står bak den brutale handlingen.

Live Kleveland i Dyrevernalliansen mener kattemishandling skjer oftere enn før.

– Mitt inntrykk er at det er blitt mer av det, men det finnes ingen statistikk på dette området. Vi ser dessverre denne typen saker altfor ofte, sier Kleveland til NRK.no.

Hun påpeker at det også kan ha sammenheng med at folk er blitt mer bevisste på dyrevern, og at de dermed får vite om flere tilfeller.

– Lurer på hva folk driver med

NRK.no har den siste tiden skrevet om flere tilfeller der katter har blitt skutt og mishandlet.

Kleveland mener det finnes store mørketall, men hun vil ikke gå nærmere inn på hva slags type mishandling kattene blir utsatt for.

– Det er ikke grenser for hva folk kan finne på. Fantasien hos et normalt menneske strekker ikke til. Det er ting jeg ikke ønsker å gå i detalj på, fordi det kan inspirere folk som ikke burde hørt om det, sier hun.

Sarpsborg-familien som eier Sofi ønsker å være anonyme, men sier de er sjokkerte over hendelsen.

– Når dyrlegen forteller deg at katten din er skutt to ganger med luftgevær, da begynner du å lure på hva folk egentlig driver med, sier faren i huset.

(Teksten fortsetter under bildet)

Katt skutt flere ganger med luftgevær

Sofi på operasjonsbordet etter å ha blitt skutt to ganger i hodet med luftgevær.

Foto: Sarpsborg smådyrklinikk

Håper dusør kan gi svar

Dyrevernalliansen har utlovet en dusør på 10 000 kroner til den som kan gi svar på hvem som skjøt Sofi, men de har foreløpig ikke fått noen relevante tips.

– Dette er alvorlig dyremishandling. Noen har skutt katten med vilje for å skade den, og det må være noen som vet noe, sier Kleveland i Dyrevernalliansen.

Fantasien hos et normalt menneske strekker ikke til. Det er ting jeg ikke ønsker å gå i detalj på, fordi det kan inspirere folk som ikke burde hørt om det

Live Kleveland, Dyrevernalliansen

– Vi tror fortsatt det er sannsynlig at denne saken kan oppklares, og vi håper dusøren kan hjelpe politiet med å få inn tips, fortsetter hun.

Sarpsborg-familien setter stor pris på at Dyrevernalliansen har engasjert seg i saken.

– Sofi er mye ute, men hun er aldri langt unna. Det er ikke hyggelig å tenke på at dette kan ha blitt gjort av noen som bor i nærheten av oss, sier eieren.