NRK Kringkastingsdivisjonen

Annika Biørnstad

Direktør NRK Kringkasting, Annika Biørnstad.

Foto: Ole Kaland / NRK

NRK Kringkasting er NRKs programsettende divisjon. Her finner du kanalsjefene for radio, fjernsyn, internett og tekst-TV. Kringkaster-avdelingene bestiller program fra de programproduserende avdelingene i NRK i tillegg til eksterne produksjonsselskap. NRK Kringkasting har ōg ansvar for utvikling, distribusjon, informasjon og arkivtjenester for hele NRK. Divisjonen har i overkant av 300 medarbeidere.

Direktøren
Annika Biørnstad (født 1957) har studert første avdeling jus, og tatt medielinja ved Høgskulen i Volda. Hun har arbeidet i NRK siden 1981, og startet som redaksjonsassistent i Dagsrevyen. Siden har hun arbeidet som produksjonsassistent, script, produksjonsleder, producer, prosjektleder, redaksjonssjef og sist som fjernsynssjef. Biørnstad tar til som Kringkastingdirektør 1. september 2007.

Avdelinger

Dette er en oversikt over avdelingene i NRK Kringkaster og lederen for hver avdeling.

  • Tv-kringkaster, Arne Helsingen (fungerende tv-sjef). TV-kringkaster har ansvar for programsetting av NRKs tv-kanalene. Avdelingen holder til i Oslo, og har rundt 100 ansatte.
  • Radiokringkaster, Øyvind Vasaasen (radiosjef). Radiokringkaster har ansvar for programsetting av de ni radiokanalene i NRK. Kanalene har egne kanalsjefer: Tommy Hansen er kanalsjef for NRK P1, Herborg Bryn er kanalsjef for NRK P2 og Marius Lillelien er kanalsjef for NRK P3 og NRK mPetre. Avdelingen holder til i Oslo og Trondheim og har rundt 20 ansatte.
  • Nettkringkaster, Bjarne Andre Myklebust (sjef for Utvikling og nye medier). Nettkringkaster har ansvar for programsetting av NRK.no og NRK Tekst-TV. Utvikling og nye medier har ansvar for større prosjekter og utvikling i hele NRK
  • Arkiv og research, Bjarne Grevsgard (sjef). Arkiv- og researchavdelingen har ansvar for programarkivene, platearkivet, notearkivet. Avdelingen holder til i Oslo og Trondheim og har rundt 90 ansatte.
  • Markeds- og kommunikasjonsavdelingen, Sigurd Sandvin (sjef). Markeds- og kommunikasjonsavdelingen har ansvar for all intern og ekstern informasjon i NRK, publikumsforskning, pressekontakt, promotering i kanalene og publikumssenteret i Mo i Rana. Avdelingen holder til i Oslo, Trondheim og Mo i Rana, og har rundt 60 ansatte.
  • Økonomiavdelingen, Geir Hauge (sjef)
  • Administrasjonsavdeling, Aage Sandaker (sjef).
  • Organisasjon og personal, Karoline Høver Lunde (sjef)