Hopp til innhold
Info fra NRK

Lillelien blir NRKs nye distriktsdirektør

Marius Lillelien går fra stillingen som radiosjef i NRK til direktør for distriktsdivisjonen.

Marius Lillelien

Mangeårig radiosjef Marius Lillelien blir distriktsdirektør etter Grethe Gynnild Johnsen.

Foto: Ole Kaland / NRK

Marius Lillelien er 53 år og bosatt på Nesodden. Han kom fra musikkbransjen til NRK og stillingen som musikksjef i NRK P3 for 20 år siden. I 2002 ble Lillelien kanalsjef for NRK P3. De siste årene har han vært radiosjef i NRK og rapportert til mediedirektør. Fra september 2017 til oktober 2018 var Lillelien konstituert som mediedirektør og en del av NRKs toppledelse. Nå blir han NRKs neste distriktsdirektør.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen trekker fram Lilleliens brede erfaring.

- Marius har en bakgrunn og kompetanse som matcher de utfordringene Distriktsdivisjonen står foran. Den viktigste oppgaven blir å løse divisjonens oppdrag om å speile hele landet overfor alle målgrupper gjennom god publisering og bruk av alle plattformer. Vi kjenner Marius som en god og erfaren leder med gjennomføringskraft og gode kommunikasjonsevner. Derfor er jeg sikker på at han er den rette personen til å lede NRKs største divisjon fremover, sier Eriksen.

Marius Lillelien gleder seg til å bygge videre på alt det gode som allerede gjøres i Distriktsdivisjonen.

- NRKs viktigste oppgave er å samle og engasjere alle som bor i Norge. Det er det ikke mulig å få til uten Distriktsdivisjonen. Vi har flinke folk i hele landet som bidrar til å binde Norge sammen. Vi må bygge videre på det gode arbeidet som har vært gjort og vi må i likhet med resten av NRK fortsette med å knekke nye koder. Jeg går inn i denne jobben med enormt stor respekt for den jobben som gjøres av våre folk i hele landet, sier Lillelien.

Tiltredelsesdato er ikke avklart

Distriktsdivisjonen har i overkant av 900 medarbeidere og er organisert i fem regioner og 15 distriktskontor.