Hopp til innhold
Info fra NRK

Blir organisasjonsdirektør i NRK

NRK har i dag ansatt Olav Hypher i den nyopprettede stillingen som direktør for Organisasjon og HR.

Olav Hypher

Olav Hypher kommer til NRK fra Statkraft.

Hypher kommer til NRK fra stillingen som direktør for konsern HR i Statkraft hvor han har hatt ulike lederstillinger de siste ti årene.

Olav Hypher er 44 år og bosatt i Oslo. Han er utdannet cand.mag fra samfunnsvitenskapelig fakultet ved Universitet i Oslo og har i tillegg en mastergrad i ledelsesfag fra BI.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen ser fram til at Hypher blir en del av NRKs toppledelse.

- Han har den erfaringen, kompetansen og energien som skal til for å lede arbeidet med utvikling av organisasjon, lederskap, medarbeidere og kompetanse i NRK. I tillegg har han god forståelse og et stort hjerte for NRKs oppdrag, sier Eriksen.

Hypher gleder seg til å ta fatt på sin nye jobb som organisasjonsdirektør i NRK

- Det er et fantastisk privilegium å få bli med på laget i NRK. Etter mitt syn er NRK en av våre viktigste samfunnsaktører, med et oppdrag som bare blir viktigere med årene. Jeg er dypt imponert over hvordan NRK har utviklet seg i takt med, og i forkant av samfunnet rundt seg. Nå gleder jeg meg til å gi mitt bidrag til å utvikle NRK videre sammen med mine nye kolleger, sier Olav Hypher.

Som direktør for Organisasjon og HR vil han lede en divisjon med ansvar for rekruttering, kompetanse, organisasjonsutvikling, lederutvikling, arbeidsmiljø, HMS og personal.