Hopp til innhold
Vulkanen Etna
Foto: ANTONIO PARRINELLO / Reuters

Vulkanen «Etna»

Oppsummert

Det er utbot frå den sicilianske vulkanen Etna igjen. Det er Europas mest aktive vulkan, og i desember i fjor blei det registrert 130 jordskjelv etter uvanleg høg aktivitet i vulkanen.

  • Vulkanutbrudd stenger flyplass på Sicilia

    Flyplassen Catania er stengt fordi vulkanen Etna har hatt utbrudd. Aske i lufta forstyrret flytrafikken, og rullebanen kan ikke brukes fordi det er aske på bakken. Både ankomster og avganger er innstilt, sier flytplassen i en uttalelse ifølge AFP.

    Det antas at trafikken kan gjenopptas i 15-tida, melder lokale medier. Etna er Europas mest aktive vulkan, og flyplassen stenger av og til som følge av det.

    Catania er en av flere flyplasser på den italienske øya.

    Vulkanutbrudd Etna
    Foto: Reuters
  • Sicilia: Vulkanutbrudd stenger flyplassen i Catania

    Et urbrudd i vulkanen Etna på Sicilia fører til innstilte fly til og fra Catania mandag formiddag, opplyser selskapet som driver flyplassen. Foreløpig er avganger og ankomster innstilt fram til klokken 13 på mandag.

    Etna er en av verdens mest aktive vulkaner og har hyppige utbrudd, både store og små.

    (NTB)

    Etna
    Foto: Reuters
  • Flyplassen på ferieparadiset Sicilia åpner igjen

    Catania flyplass på den italienske ferieøya Sicilia gjenåpnet mandag. Flyplassen ble stengt søndag som følge av et utbrudd fra vulkanen Etna like ved.

    Klokken 9 lokal tid, som er samme tid som i Norge, fortsatte flytrafikken på Catania.

    Flyplassen advarer om det at kan oppstå forsinkelser gjennom dagen.

  • Vulkanen Etna med utbrudd

    Vulkanen Etna på den italienske øya Sicilia,hadde et kort utbrudd torsdag kveld. Tre strømmer av lava rant hundrevis av meter.

    En røyksky på om lag 8000 meter steg til værs etter utbruddet, ifølge Det nasjonale instituttet for geofysikk og vulkanologi (INGV).

    Utbruddet skal ha roet seg igjen og stanset allerede fredag morgen, selv om vulkanen fortsatt spyr ut en sky av aske fra krateret. Catania flyplass, som ligger ved foten av Etna, var fortsatt i drift under utbruddet.

    Etna hadde flere utbrudd i fjor og askeskyene førte til mindre skader på byer og tettsteder i nærheten. Utbruddene forstyrret også flytrafikken ved Catania flyplass flere ganger.

    Utbrudd Etna på Sicilia
    Foto: Salvatore Allegra / AP
  • Vulkanutbrot på Sicilia

    Det kjem oske og lava frå vulkanen Etna på Sicilia i Italia. Den er Europas mest aktive vulkan, men det skal ikkje vere fare for folk som bur i området. Utbrotet starta på torsdag, melder nyheitsbyrået AP.

    Vulkanutbruddet fra Etna er ikke farlig for lokalbefolkningen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no