Hopp til innhold

Venstre om gasslekkasjen: Skjønner ikke regjeringen alvoret?

Venstre reagerer kraftig på at olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) peker på olje- og gasselskapene som ansvarlig for sikkerheten rundt installasjonene.

– Det er hårreisende at Aasland viser til de norske olje- og gasselskapene ansvar når det er snakk om kraftige eksplosjoner på gassrørledninger i allierte farvann. Skjønner ikke regjeringen alvoret? sier Venstre-leder Guri Melby.

Tirsdag ble det kjent at det er lekkasje i Nord Stream-ledningene i Østersjøen. Det kan også ha forekommet droneaktivitet ved offshoreinstallasjoner i Nordsjøen. Aasland sier at det ikke er noe som tyder på at det kan komme angrep på norske rørledninger.

På spørsmål om hva regjeringen vil foreta seg, viser han til at det er olje- og gasselskapenes ansvar for sikkerheten på norsk sokkel.

– Lekkasjene skjer til og med samme dag som vi åpner en rørledning til Polen, og dagen etter at Petroleumstilsynet ber oss om å ha økt årvåkenhet på norsk sokkel. Dette er en ekstraordinær situasjon og kan ikke håndteres av selskapene alene. Den er regjeringens ansvar! sier Melby. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no