Hopp til innhold
Shaimaa og søsken
Foto: Privat

Utsending av asylbarn

Oppsummert

Justisministeren har fått sterk kritikk i asylbarnsaken, og 19. mai ble et mistillitsforslag mot ham behandlet i Stortinget. Anundsen unnslapp mistillit, men måtte tåle sterk kritikk for ikke å ha informert Stortinget godt nok i saken om asylbarna.

 • Flere barnefamilier fikk opphold

  Av 98 barnefamilier som hadde fått avslag, men som ba om å få sakene sine behandlet på nytt etter en endring i utlendingsforskriften, har 80 fått opphold, viser en rapport fra UNE, som konkluderer med at hensynet til barnets beste vektlegges mer

 • Gråter av glede for Shaimaa

  – Jeg må si at tårene renner nå. Gleden kan ikke beskrives. Det er lenge siden jeg har vært så lykkelig. Afrah (Shaimaas mor) vil takke hele Norge for støtten familien har fått, sier Naciye Øzturk, leder for Shaimaa og familiens støttegruppe.

 • – UNE har anerkjent barnas behov

  – Nemnda har anerkjent av barnas behov og tilknytning til Norge går foran andre hensyn, sier advokatfullmektig Vera Vikki, som har representert familien fra Jemen til Bergens Tidene.

 • UNE gir midlertidig opphold

  Shaimaa og familien får komme tilbake, men UNEs vedtak inneholder begrensninger. Oppholdstillatelsen gjelder kun for ett år, og kan ikke gi grunnlag for permanent opphold eller familieinnvandring, skriver UNE i sitt vedtak, melder Bergens Tidende.

 • – De sa «takk og pris»

  Jeg har nettopp fått kontakt med familien via telefon, sier leder for støttegruppa til Shaimaa og familien, Naciye Öztürk. – De sa bare «Takk og pris, takk og pris», sier hun.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no