Røyk siver ut av Skatestraumtunnelen og brannmannskap og politi frykter den skal kollapse.

Ulykke i Skatestraumtunnelen

Oppsummert

En tankbill har kjørt inn i en fjellvegg inne i Skatestraumtunnelen i Bremanger.

 • Vil koste 50 millioner

  En foreløpig utredning viser at kostnadene knyttet til utbedring av tunnelen vil bli på 38,4 millioner kroner, skriver Bergens Tidende. Kostnadene knyttet til fergesambandet Smørhamn-Kjelkenes kommer på 16 millioner kroner.

 • Tunnel åpner først i 2016

  Den brannherjede Skatestraumtunnelen i Bremanger blir trolig ikke åpnet før i 2016, opplyser Statens vegvesen. Prislappen for å reparere tunnelen vil komme på titalls millioner kroner.

  Kjørte inn i en fjellvegg og eksploderte
  Foto: Daniel Restad / NTB scanpix
 • Usikkert når tunnel åpner

  Det er usikkert når Skatestraumtunnelen åpner igjen, opplyser Statens vegvesen. De foretok den første inspeksjon av tunnelen tirsdag. En tankbil kjørte i veggen inne i tunnelen forrige uke.

 • Ny undersøkelse av tunnelbrannen

  Statens havarikommisjon for transport vil gjøre en utvidet forundersøkelse av brannen i Skatestraumtunnelen i Bremanger. Målet er å finne ut hvorfor tilhengeren løsnet, og årsaken til at bensinen som rant ut, ble antent, opplyser Havarikommisjonen.

Røykdykkarar frå Flora brannvesen filma då dei vart dei første til å ta seg inn i Skatestraumtunnelen etter brannen.

Så store er skadane i Skatestraumtunnelen

Laster kart, vennligst vent...

OMVEG: Den blå linja viser omvegen folk i Kalvåg må ta for å komme seg til kommunesenteret Svelgen. Den raude linja viser det faste vegsambandet dei har mista etter at Skatestraumtunnelen vart stengt. Den gule linja nedst til venstre viser det gamle ferjesambandet Smørhamn-Kjelkenes, som ein no håpar vil bli sett mellombels i drift.

Får ekstrem omveg etter tunnelstenging

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no