Russisk fly skutt ned
Foto: HABERTURK TV CHANNEL / Epa

Tyrkia skjøt ned russisk jagerfly

Oppsummert

Nedskytingen av et russisk fly ved grensen mellom Tyrkia og Syria i november i fjor, har ført til at forholdet mellom Russland og Tyrkia er på frysepunktet. I juni ba Tyrkias president Russland om unnskyldning. I august skal de to presidentene møtes.

 • – Nedskyting var pilotens valg

  Den tyrkiske piloten som skjøt ned et russisk kampfly i fjor, tok selv avgjørelsen om skyte, ifølge tyrkiske myndigheter. Nedskytingen førte til et surnet forhold mellom Tyrkia og Russland, men Ankara jobber nå for å bedre forholdet til Moskva.

 • Russland hever Tyrkia-sanksjoner

  Russland opphever restriksjonene som hindrer russisk turisme til Tyrkia. Landenes presidenter snakket sammen på telefon i dag, for første gang siden et russisk kampfly ble skutt ned av tyrkiske styrker i fjor.

 • Erdogan ber Putin om unnskyldning

  Tyrkias president Erdogan har bedt Russlands president Putin om unnskyldning for nedskytingen av et russisk kampfly i fjor. Forholdet mellom de to landene har vært iskaldt siden Tyrkia skjøt ned det russiske flyet i grenseområdet til Syria i fjor høst.

 • Erdogan sendte brev til Putin

  Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har sendt et brev til sin russiske kollega Vladimir Putin i forbindelse med den russiske nasjonaldagen. Dette er den første kontakten mellom dem siden tyrkiske styrker skjøt ned et russisk kampfly i november 2015

 • Pågrepet for drap på russisk pilot

  Tyrkiske myndigheter har pågrepet en mann mistenkt for å ha drept en pilot etter at et russisk kampfly ble skutt ned på grensen mellom Syria og Tyrkia i november. Mannen ble pågrepet i en restaurant i kystbyen Izmir, skriver avisen Hurriyet.

Morten Jentoft om forholdet mellom Russland og Tyrkia

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no