Hopp til innhold
Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16)
Foto: Privat

To jenter funnet døde i Spydeberg

Oppsummert

To 16-årige tvillinger er funnet døde i Spydeberg i Østfold. Det er mistanke om at de døde av en overdose. En mann er siktet for uaktsomt drap, mens en annen er siktet for å ha solgt narkotika til jentene. Jentene hadde tiltak gjennom barnevernet.

 • Spydeberg-saken: Foreldrene har ikke tillit til granskerne

  Foreldrene til tvillingsøstrene som døde i Spydeberg i januar har ikke tillit til granskerne som skal gjennomføre tilsyn, melder TV 2.

  – Statsforvalteren har behandlet en rekke klager fra foreldrene på manglende tiltak rundt de avdøde tvillingene. Derfor kan de umulig ha en fri og ubundet stilling til å avgjøre tilsynssaken. sier bistandsadvokat Inger Marie Støen til kanalen.

  Det er Statsforvalteren i Oslo og Viken som skal gjennomføre tilsynet. Bistandsadvokaten krever nå at tilsynet overføres til en annen statsforvalter.

  Tilsynet skal avdekke om søstrene fikk forsvarlig hjelp fra barnevernstjenesten, Bufetat, Fossumkollektivet og Sykehuset Østfold. Statsforvalteren bekrefter til TV 2 at de har mottatt en habilitetsinnsigelse fra foreldrene.

 • Spydeberg-saken: Dødsårsaken ikke klar

  Politiet mottok tirsdag analyser av blod- og urinprøver fra de to 16 år gamle tvillingjentene som ble funnet livløse i Spydeberg natt til 8. januar.

  Analysen viser at jentene har inntatt ulike narkotiske stoffer, men endelig dødsårsak kan ikke stadfestes før obduksjonsrapporten foreligger. Politiet presiserer i en pressemelding at det ikke er påvist inntak av fentanyl eller det syntetisk fremstilte opiatet protonitazen eller lignende.

  To menn er siktet i saken. En mann i 20-årene er siktet for uaktsomt drap, mens en 18 år gammel mann er siktet for å ha hensatt tvillingjentene i hjelpeløs tilstand og for salg av narkotika.

 • Siktet for uaktsomt drap – blir løslatt neste uke

  Fredag ble det kjent at de to mennene som er siktet i Spydeberg-saken ikke blir fremstilt for videre varetektsfengsling.

  Knut Ditlev-Simonsen forsvarer mannen i 20-årene som er siktet for uaktsomt drap på Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16). Han antar at hans klient blir løslatt fra varetekt på mandag, når fengslingsperioden utgår.

  – Det er uklart for meg hvorfor de ikke kan løslate ham i dag, men det jo en vurdering politiet har gjort, sier Ditlev-Simonsen.

  Mannen i 20-årene erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, og håper saken vil ende med en henleggelse.

  – Han kjenner seg ikke igjen i at han skal ha vært noe delaktig i et uaktsomt drap overfor disse to jentene, sier forsvareren.

 • Forsvarer til siktede i Spydeberg-saken: – Forventer at saken blir henlagt

  Fredag opplyser politiet at de to siktede i Spydeberg-saken ikke blir framstilt for videre varetektsfengsling.

  En mann i 20-årene er siktet for uaktsomt drap på tvillingjentene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16). En 18 år gammel mann er siktet for å ha solgt narkotika, og å ha hensatt dem i en hjelpeløs tilstand.

  Forsvareren til 18-åringen, Haakon Åsli Skogstad, forventer nå at saken mot hans klient blir henlagt.

  – Det forventer jeg på grunn av at jeg har innsyn i saksdokumentene, og på bakgrunn av det politiet har presentert ovenfor meg, så mener jeg at det er lite bevis på at min klient har solgt noe narkotika. Jeg ser det også vanskelig juridisk at han kan straffes for at disse jentene ikke fikk hjelp tidligere.

  18-åringen vil bli løslatt tidligst tirsdag, da går fengslingsperioden ut.

  – Han er sliten etter å ha vært en måned i varetektsfengsel for første gang. Det har vært en belastning og han gleder seg til å få slippe ut for å få begynt å bearbeide sin opplevelse. Nå forventer jeg at etterforskningen knyttet til straffesaken vil kunne avsluttes ganske raskt, sier Skogstad.

 • Skal føre tilsyn med Sykehuset Østfold etter dødsfallene i Spydeberg

  Statsforvalteren i Oslo og Viken har gjennomgått mottatte varsler fra Helsetilsynet i forbindelse med dødsfallene i Spydeberg.

  – På bakgrunn av opplysningene i varslene har vi funnet grunnlag for tilsynsmessig oppfølging med Sykehuset Østfold HF, skriver Statsforvalteren i Oslo og Viken i en pressemelding.

  Sykehuset skal gjennomgå og evaluere hendelsen. Deretter skal de gi en tilbakemelding til Statsforvalteren. Dette er utvidelse av tilsynssaken som ble åpnet i januar.

  – Vi har forventet at vi ville bli inkludert i tilsynssaken sammen med de andre aktørene som var involvert i oppfølgingen, skriver Bjørn Hødal ved Sykehuset Østfold i en e-post.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no