Hopp til innhold
Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16)
Foto: Privat

To jenter funnet døde i Spydeberg

Oppsummert

Tvillingene Mina og Mille Hjalmarsen (16) ble 8. januar 2023 funnet livløse, trolig døde av en overdose narkotika. De var meldt savnet dagen før fra en barnevernsinstitusjon. Statsforvalteren mener tvillingjentene ikke fikk forsvarlig helsehjelp.

 • Avhør på trappene i Spesialenhetens etterforskning av politiet

  Spesialenheten skal i nærmeste framtid gjennomføre avhør knyttet til etterforskningen av dødsfallet til tvillingparet Mina og Mille (16) i fjor vinter.

  Politiet unnlot å spore telefonene til Mina og Mille, etter at Fossumkollektivet innga en bekymringsmelding. Formålet med Spesialenhetens etterforskning er å avklare spørsmålet om ansatte i politiet har foretatt en straffbar handling eller unnlatelse av sådan i tjenesten. (NTB)

 • Moren til Spydeberg-tvillingene vurderer erstatningssøksmål

  Moren til Mille og Mina (16), tvillingene som døde i Spydeberg i januar i fjor mens de var under barnevernets omsorg, vurderer erstatningssøksmål.

  – Nå som jeg har fått landet litt i forhold til det som kom fram, kjenner jeg på en sorg i forhold til det Mille og Mina måtte gjennom, sier moren Kirsti Skogsholm til TV 2.

 • Statsråder reagerer etter tvillingdødsfall: – Svært alvorlig

  Vi må gjøre det vi kan for å hindre at dette gjentar seg, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) til NRK.

  Statsforvalteren konkluderte i dag med at tvillingene Mina og Mille Hjalmarsen (16) ikke fikk forsvarlig helsehjelp før de døde i januar i fjor. Også familieministeren reagerer.

  – Tilsynsrapporten fra Statsforvalteren i Vestland er svært alvorlig. To jenter har mistet livet mens de fikk tjenester fra barnevernet og helsetjenestene. Det er dypt tragisk, og rapporten viser hva som sviktet. Jeg tar på stort alvor det som kommer fram, sier barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) til NTB.

 • Foreldrene til Mina og Mille til NTB: – Det kunne vært unngått

  Foreldrene til de døde tvillingene Mina og Mille sier de ikke trodde rapporten om dødsfallene skulle vise brudd på så mange punkter.

  Det forteller moren, Kirsti Skogsholm, til NTB.

  – Det føles ikke bra. Det kunne ha vært unngått, sier faren Kim Andre Hjalmarsen.

 • Barneombudet om tvillingdødsfallet: – Svært alvorlig

  – Jeg ser svært alvorlig på konklusjonen fra rapporten til Statsforvalteren. Dette roper på politisk handlekraft. At en velferdsstat som vår ikke klarer å gi god hjelp til alvorlig syke barn, kan vi ikke leve med, sier Bejer Engh til NTB.

  Statsforvalteren konkluderte i dag med at tvillingene Mina og Mille Hjalmarsen (16) ikke fikk forsvarlig helsehjelp før de døde i januar i fjor.

  Inga Bejer Engh (47) nytt barneombud.
  Foto: Gorm Kallestad / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no