NRK Meny
Robert Eriksson
Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Sykelønnsordningen

Oppsummert

Regjeringen har trukket forslaget om kutt i sykelønnen som ville rammet 100 000 arbeidstakere. Fagbevegelsen raste og kalte det avtalebrudd ettersom partene i mars i 2014 ble enige om ikke å endre sykelønnen.

 • 45 prosent villig til sykelønnskutt

  Nesten halvparten av de spurte i en ny undersøkelse sier de er villige til å kutte i sykelønnen. Like mange mener Norge har råd til å beholde dagens ordning. Den eneste aldersgruppen der det er klart flertall for å kutte i sykelønna, er dem over 60.

 • Civita foreslår kutt i sykelønna

  Den liberale tenketanken Civita foreslåt kutt i sykelønna til 80 prosent, et år kortere grunnskole og fjerning av kontantstøtten. Samfunnsøkonom Haakon Riekeles i Civita sier til Dagens Næringsliv at kutt vil tvinge seg fram når oljepengene minker.

 • – Sykelønnsretrett var «fornuftig»

  Partene i arbeidslivet berømmer arbeidsministeren for «en fornuftig retrett» etter at han i dag trakk forslaget om innstramminger i sykelønnsordningen. Retretten fant sted under et møte hvor partene skulle diskutere forslaget.

  Reaksjoner fra partene på Erikssons retrett på sykelønnsforslag
 • Regjeringen trekker sykelønnskutt

  Regjeringen snur og dropper kutt i sykelønnsordningen etter massiv kritikk fra partene i arbeidslivet. 100 00 ville blitt rammet om regjeringens kuttforslag var blitt gjennomført.

  Robert Eriksson trekker sykelønnsforslag
Reaksjoner fra partene på Erikssons retrett på sykelønnsforslag
Robert Eriksson trekker sykelønnsforslag
Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp). Regjeringen har møtt partene i arbeidslivet for å diskutere om de har brutt avtalen om et inkluderende arbeidsliv, da de i statsbudsjettet foreslo å heve inntektsgrensen for sykelønn fra 44 000 kroner til 88 000 kroner. Det betyr at 100 000 deltidsansatte mister sykelønnen sin

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no