Gaustad skikke
Foto: Helse Sør-Øst

Sykehusplanene i Oslo

Oppsummert

Styret i Helse Sør-Øst har vedtatt å legge ned Ullevål sykehus, å bygge et nytt, stort region- og lokalsykehus på Gaustad og å bygge et nytt lokalsykehus på Aker. Alle fagforeninger på OUS og sju av ti partier i Oslos bystyre er imot planene.

 • Kan endre mening om Ullevål

  Det femte forsøket på å stoppe nedleggelsen av Ullevål sykehus kan muligens bli avvist av Stortinget. Men det ligger fortsatt til rette for omkamper. Frp utelukker ikke at de kan komme til å snu selv om de ikke støtter kravet om å bevare Ullevål nå.

 • Anbefaler ikke Gaustad

  Oslo kommune har så mange innvendinger mot sykehusplanene på Gaustad at plan- og bygningsetaten ikke vil anbefale dem. Planene blir sendt på høring i dag. Etaten sier et betinget ja til nytt Aker, men mener tomta på Gaustad er for liten.

 • Oslo Ap vil beholde Ullevål

  Oslo Ap snur i saken om nedleggelse av Ullevål sykehus. Tirsdag kveld vedtok representantskapet at de ønsker å beholde Ullevål som sykehus i framtiden. Oslo Ap ønsker nye sykehus på Ullevål, Gaustad og Aker.

 • Foreslår å stanse Ullevål-salget

  Senterpartiet har fremmet et forslag hvor de ber Stortinget be regjeringen ikke sette i gang salg av Ullevål sykehus før det er gjort endelige avklaringer, skriver Dagsavisen. Både SV, Rødt og MDG forslaget, som skal behandles i januar.

 • Helse Sør-Øst: - For sent å snu

  Styret i Helse Sør-Øst vedtok i dag å starte forprosjektet for nye sykehus på Gaustad og Aker i Oslo. Ullevål sykehus skal legges ned. Styreleder Svein Gjedrem sa at prosessen er ved «point of no return», altså der det er for sent å snu.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no