Gaustad skikke
Foto: Helse Sør-Øst

Sykehusplanene i Oslo

Oppsummert

Styret i Helse Sør-Øst har vedtatt å legge ned Ullevål sykehus, å bygge et nytt, stort region- og lokalsykehus på Gaustad og å bygge et nytt lokalsykehus på Aker. Alle fagforeninger på OUS og sju av ti partier i Oslos bystyre er imot planene.

 • Vil utrede Ullevål på nytt

  Flertallet i Oslo bystyre krever utredning av fortsatt drift ved Ullevål sykehus og ber om at byggingen av et nytt sykehus på Gaustad settes på vent. Det sier Bjørg Sandkjær i Oslo Sp til NTB. De mener saken er for dårlig utredet.

  Ullevål sykehus
  Foto: NRK
 • Flertallet vil bevare Ullevål

  Sju av ti innbyggere i Oslo vil bevare Ullevål sykehus, viser en meningsmåling, ifølge Aftenposten. 600 personer over 18 år ble spurt om planene for sykehusene i hovedstaden. Ifølge målingen er det flertall i alle partier for å beholde sykehuset.

 • Fakkeltog mot Ullevål-nedleggelse

  Hundrevis av demonstranter samles i Oslo sentrum for å gå i fakkeltog mot nedleggelsen av Ullevål og Gaustad sykehus onsdag ettermiddag. I 2016 vedtok Helse sør-øst å legge ned Ullevål for å bygge et stort regionsykehus på Gaustad.

 • Sp tar nedleggelsen til Stortinget

  Timer etter at Ullevål sykehus ble vedtatt nedlagt, varsler Senterpartiet at de vil fremme sak i Stortinget om å stanse planene. Fredag vil Senterpartiet fremme et forslag i Stortinget for å omgjøre vedtaket.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no