Gaustad skisse
Foto: Ratio/Arkitema

Sykehusplanene i Oslo

Oppsummert

Styret i Helse Sør-Øst har vedtatt å legge ned Ullevål sykehus, å bygge et nytt, stort region- og lokalsykehus på Gaustad og å bygge et nytt lokalsykehus på Aker. Alle fagforeninger på OUS og sju av ti partier i Oslos bystyre er imot planene.

 • Kan spare 20 milliarder

  Kombinasjonen nytt sykehus på Aker og en utbygging på Ullevål blir minst 20 mrd. kroner billigere enn nye sykehus på Aker og Gaustad.

  Det viser en rapport fra en gruppe fagfolk med medisinsk, teknisk og økonomisk bakgrunn som blir presentert i dag.

  Ullevål sykehus
  Foto: Anders Fehn / NRK
 • Fakkeltog mot Ullevål-nedleggelse

  Mellom 400 og 500 mennesker trosset vinterkulda og gikk i fakkeltog mot nedleggelse av Ullevål sykehus i Oslo. Fakkeltoget til støtte for en utredning av Ullevål-tomta gikk fra Jernbanetorget til Stortinget.

  Fakkeltog for utredning av Ullevål.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Går i fakkeltog mot sykehusplanene

  LO, Legeforeningen, Fagforbundet og flere andre organisasjoner arrangerer tirsdag 12. februar fakkeltog mot planene om å legge ned Ullevål sykehus og å bygge nytt på Gaustad. Toget skal gå fra Jernbanetorget klokken 17, og opp til Stortinget.

 • Venstre vil utrede Ullevål

  Venstres landsstyre har vedtatt at de vil ha en full utredning om fortsatt bruk av Ullevål sykehus, som et alternativ til OUS' planer om å bygge nytt sykehus på Gaustad. Venstre er hittil det eneste av regjeringspartiene som har gått inn for dette.

 • Nærmere Ullevål-nedlegging

  Etter sju år med utredninger har Helse Sør-Øst gått inn for å bygge nytt sykehus på Aker og Gaustad og legge ned Ullevål – mot flere ansattrepresentanters stemmer. Styret går inn for å "belyse" Ullevål-alternativet, men avviser en full utredning.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no