Hopp til innhold
MINIBANK
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Streik i LO

Oppsummert

LO ble ikke enige med Finans Norge i meklingen. Dermed blir 1200 medlemmer tatt ut i streik fra torsdag morgen. Finansforbundet ble enige med Finans Norge to timer etter meklingsfristen ved midnatt.

  • Ringnes-ansatte ville streike, men fikk LO-nekt

    Ringnes-ledelsen vurderer å la dagligvarekjedene ta over utkjøringen av varer og kutte arbeidsplasser. De ansatte varslet streik, men fikk nei fra LO.

    Det var forrige torsdag at 500 arbeidere i Ringnes ble enige om å gå ut i en ukes lang streik uken før påske.

    Men både LOs advokater og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), Ringnes-arbeidernes eget forbund, sa nei, og streikevarselet måtte trekkes.

    Årsaken er at streiken ville vært tariffstridig – og derfor ulovlig, skriver FriFagbevegelse. (NTB)

  • Stor streikevilje i finansstreiken

    Det er fortsatt ingen løsning på streiken i finansnæringen. Allerede kan streiken merkes av forsikringskundene, og streikeviljen er stor, ifølge Kirsti Hansen Demény, avdelingsleder i LO-forbundet Handel og kontor, skriver NTB.

  • Konsekvenser streik

    12 ansatte i Sparebank 1 SMN er tatt ut i steik etter at LO og Finans Norge ikke kom til enighet i natt. I ei pressemelding skriver banken at to kontor i Sogn og Fjordane stenges, og at det kan ta litt lengre tid å få behandla forsikringssaker. Andre tjenester rammes ikke av streiken.

  • Streik kan ramme forsikringskunder

    Streiken i finansnæringen ble mindre enn ventet, men kan likevel få konsekvenser for bank - og forsikringskunder. Kommunikasjonsdirektør Kristin Vetleseter i Sparebank1 sier kunder kan bli rammet om streiken blir langvarig, skriver NTB.

  • Streik i SR-Bank

    60 LO-organiserte i Sparebank 1 SR-Bank er fra klokken åtte torsdag morgen tatt ut i streik etter at det ble brudd i forhandlingene med Finans Norge. Totalt er 1200 bankansatte som er organisert i LO tatt ut i streik.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no