Laster kart, vennligst vent...

Snøskred på Svalbard

Oppsummert

Det er gått et snøskred i Fardalen på Svalbard. En person er bekreftet omkommet i skredet, opplyser Sysselmannen. Det er uvisst om det er flere personer som er tatt av skredet. Fardalen er omlag sju kilometer fra Longyearbyen.

 • Snøskredfare på Svalbard før jul

  Snøfall og frykt for et nytt skred fra Sukkertoppen i Longyearbyen gjør at til sammen seks personer må flytte fra hjemmene sine to dager før julaften. I tolv boliger under den bratte fjellsiden blir det forbud mot å oppholde seg fra 22. desember.

 • Svalbard-skred kan havne i retten

  Foreldrene til en jente som omkom i skredet på Svalbard for halvannet år siden vil gå til erstatningssak, sier advokat Christian Lundin. Advokaten sier foreldrene kan kreve et betydelig beløp fra Lokalstyret, Sysselmannen eller Store Norske.

 • River boliger i Longyearbyen

  Denne helga startet arbeidet med å rive to leilighetsbygninger etter snøskredet på Svalbard i februar. To leilighetsbygg med til sammen seks leiligheter ble tatt av skredet , og tre av leilighetene var veldig ustabile da rivningsarbeidet startet.

 • Snøskred-evakuerte får flytte hjem

  Flere beboere på Svalbard får flytte hjem igjen etter å ha vært evakuert på grunn av snøskredfare siden slutten av februar i år. Sysselmannen på Svalbard opphevet tirsdag evakueringen og ferdselsforbudet som har gjeldt i Lia fra 24. februar 2017.

 • Snøskred på Svalbard

  Det skal ha gått et snøskred ved Tellbreen ikke langt fra Operafjellet utenfor Longyearbyen på Svalbard. Sysselmannen undersøker om det har gått noen i skredet. Det skal være et område brukt av snøskutere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no