Redningaksjon Mandal
Foto: Redningsselskapet

Småfly styrtet utenfor Mandal

Oppsummert

Et småfly har styrtet utenfor Mandal. Flyet bistod politiet i et søk etter en person som hadde falt over bord fra ferga «Stavangerfjord». Tre personer er sendt til sykehus, to av dem er lettere skadd, tilstanden til den tredje er ukjent.

 • Sør-Øst overtar etterforskning

  Sør-Øst politidistrikt overtar etterforskningen etter at et småfly styrtet utenfor Mandal lørdag formiddag. Agder politidistrikt har erklært seg inhabile i videre etterforskning, ettersom det var de som var oppdragsgiver da ulykken skjedde.

 • Sør-Øst politidistrikt overtar

  Sør-Øst politidistrikt overtar etterforskningen etter at et småfly styrtet utenfor Mandal lørdag formiddag.

  Agder politidistrikt har erklært seg inhabile i videre etterforskning, ettersom det var de som var oppdragsgiver da ulykken skjedde.

 • Vanlig oppdrag

  Det er helt vanlig at politiet ber flyklubber om hjelp til søk på sjøen, sier stabssjef Morten Sjustøl i Agder politidistrikt. Mandag døde en av de tre, som var med i småflyet som styrtet under et slikt oppdrag. Sjustøl mener at det generelt er god sikkerhet under slike oppdrag.

 • Vil undersøke rutinene

  Havarikommisjonen vil undersøke ordningen med frivillige flyvninger på oppdrag for politi.
  Det sier avdelingsdirektør ved kommisjonen, Kåre Halvorsen, etter at et småfly styrtet utenfor Mandal under en leteaksjon for politiet, lørdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no