Politisperring etter skyting Kristiansand
Foto: Håkon Eliassen / NRK

Skutt av politi i Kristiansand

Oppsummert

Politiet i Agder ble natt til søndag 27. november beskutt under et oppdrag i Kristiansand. Senere avfyrte politiet skudd og drepte den mistenkte mannen.

 • Agder-politi vil etterforske selv

  Agder politidistrikt mener de selv kan etterforske det som skjedde forut for skyteepisoden natt til søndag, der en mann ble skutt og drept av politiet. Det har politimesteren avklart med førstestatsadvokaten i Agder.

 • Politimenn tatt ut av tjeneste

  Politiet har tatt ut tjenestemennene som var involvert i skytingen i Kristiansand natt til søndag, av ordinær operativ tjeneste. Politistasjonssjef Ole Hortemo sier det er en stor belastning å avfyre et dødelig skudd, og at de derfor trenger en pause.

 • Spesialenheten er på plass

  Etterforskere er nå sendt til Kristiansand for å ta avhør av involverte politibetjenter etter at en 35-åring ble skutt og drept under en biljakt søndag. Det opplyser leder i Spesialenheten for politisaker, Liv Øyen.

 • Politiet: – Handlet i nødverge

  Politiet sier mannen som ble skutt i Kristiansand i natt, skjøt mot politiet først. – Det oppsto en nødvergesituasjon, sier stabssjef Bård Austad i Agder politidistrikt. Spesialenheten for politisaker skal etterforske saken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no