Hopp til innhold
Skatteforlik
Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Skatteforliket

Oppsummert

Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Arbeiderpartiet ble enige om grunnlaget for ny skattereform onsdag 4. mai.

 • – Skatteforliket er en fellesseier

  – Innretningen på formueskatt er en klar forbedring. Dette er et godt forlik, sa Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum da skatteforliket ble presentert i Stortinget i dag. Venstres Terje Breivik kalte skatteforliket en fellesseier.

 • – Skattenivået kommer i budsjettene

  – Konkretiseringen av skattenivået vil komme i de ulike statsbudsjettene, sa FrPs finanspolitiske talsperson Hans Andreas Limi, da seks partier la frem 17 enighetspunkter om ny skattepolitikk i Stortinget i dag.

 • – Skatteforliket gir forutsigbarhet

  – Skatteforliket på Stortinget sikrer langsiktighet og forutsigbarhet i skattesystemet vårt, sa Høyres Siri H. Meling da enigheten ble lagt frem i dag. Samtidig sa hun at det fremdeles er uenighet. – Det ligger fortsatt an til skattediskusjon, sa hun.

 • Skatteforliket legges frem

  Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Arbeiderpartiet presenterer skatteforliket. Partiene er enige om 17 punkter.

  Skatteforliket presenteres i stortingets vandrehall
 • Skatteforliket presenteres

  De seks partiene som er enige om skatteforliket, legger frem innholdet i avtalen i vandrehallen på Stortinget klokken 16. SV og Miljøpartiet De Grønne er ikke med på forliket.

Skatteforliket presenteres i stortingets vandrehall

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no