Rakett skytes opp
Foto: Uncredited / Ap

Sanksjoner mot Iran

Oppsummert

Tirsdag innførte USA nye sanksjoner mot Iran. Det vil blant annet ramme industri, teppeeksport, nøtteprodusenter og handel med gull. USA varsler at en ny runde med sanksjoner kommer i november.

 • Økonomisk krise i Iran

  Irans leder Ayatollah Ali Khamenei har beordret tjenestemenn om å finne en løsning på den økonomiske krisen landet befinner seg i etter at USA gjeninnførte sanksjoner. Det melder Reuters via Farsnews.

 • USA bryter vennskapsavtale med Iran

  Utenriksminister Mike Pompeo kunngjorde onsdag at USA bryter vennskapsavtalen med Iran fra 1955. Pompeo begrunner avgjørelsen med at Iran onsdag fikk medhold i Den internasjonale domstolen i Haag om at deler av USAs sanksjoner er ulovlig.

  U.S. Secretary of State Pompeo speaks at the State Department in Washington
  Foto: Kevin Lamarque / Reuters
 • Mener Iran bør kunne selge olje

  Frankrikes president Macron mener Iran fortsatt bør få lov til å selge olje, og oppfordrer til dialog. Flere land jobber med å finne en måte som tillater bedrifter å fortsette forretningsvirksomhet i Iran, i håp om å unngå ny sanksjoner fra USA.

 • Rouhani har ikke bedt om Trump-møte

  Irans president Hassan Rouhani avviser at han har bedt om et møte med Donald Trump, slik Trump hevdet tirsdag. – Til tross for forespørsler har jeg ingen planer om å møte Irans president. Kanskje en gang i framtiden, tvitret Trump.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no