NRK Meny
plakat med portrett av RADOVAN KARADZIC
Foto: HELGE HANSEN / NTB scanpix

Saka mot Radovan Karadzic

Oppsummert

Den bosnisk-serbiske lederen Radovan Karadzic er dømt til 40 års fengsel i FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia. Han er kjent skyldig i folkemordet i Srebrenica i Bosnia-Hercegovina i 1995. 23. april starter ankesaken i Haag.

 • Håper å frikjennes for folkemord

  Den bosnisk-serbiske lederen Radovan Karadzic er mandag igjen i Den internasjonale krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia i Haag. Han håper å få omgjort dommen på 40 års fengsel for folkemord under krigen i Bosnia fra 1992 til 1995.

 • Karadzics ankesak starter i april

  Den bosnisk-serbiske lederen Radovan Karadzic stilles for retten i Haag igjen 23. april etter å ha anket dommen på 40 år for folkemord på 8000 menn og gutter i Srebrenica i 1996. 72-åringen fastholdt at dommen er politisk motivert.

  plakat med portrett av RADOVAN KARADZIC
  Foto: HELGE HANSEN / NTB scanpix
 • Karadzic anker folkemord-dom

  De bosniske serbernes leder Radovan Karadzic anker dommen på 40 års fengsel for folkemordet i Srebenica, forbrytelser mot menneskeheten og andre krigsforbrytelser. Han fastholder at dommen er politisk og har levert en anke på 50 punkter, melder NTB.

 • Karadzic anker folkemord-dommen

  Karadzic vil anke folkemord-dommen fra FNs krigsforbryterdomstol, opplyser hans advokat ifølge nyhetsbyrået AFP. Karadzic hevdet at han var uskyldig, og sa at hans handlinger under krigen skulle beskytte den serbiske befolkningen.

 • 40 år for folkemord i Srebrenica

  Radovan Karadzic er i FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia (ICTY) kjent skyldig i folkemordet i Srebrenica i Bosnia-Hercegovina i 1995. Karadzic er dømt til 40 års fengsel.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no