Løven Cecil
Foto: Paula French / Ap

Raser etter drapet på løven Cecil

Oppsummert

En amerikansk tannlege får gjennomgå i sosiale medier, etter at han angivelig betalte to jegere fra Zimbabwe 50.000 dollar for å hjelpe ham med å drepe løven Cecil. Løven, som var fredet, var en av de største attraksjonene i Hwange nasjonalpark.

 • Dropper rettssak mot løvejeger

  Zimbabwe dropper rettssaken mot en amerikansk tannlege som skjøt løven Cecil. Myndighetene sier tannlegens papirer «var i orden», og at han ikke visste at han begikk en straffbar handling, melder AFP. Løven ble skutt med pil og bue i juli.

 • Løve-jegeren tilbake på jobb

  Tannlegen som drepte løven Cecil er tilbake i arbeid i Minnnesota. Mannen trakk seg ut av offentlighetens søkelys etter at han ble identifisert som Cecils banemann. Noen få demonstranter var på plass da han ankom tannlegekontoret tirsdag, melder AP.

 • Reagerer på Cecil-fokus

  – Millioner av mennesker sulter i Zimbabwe. Da er det ufattelig at løven Cecil får hele verdens oppmerksomhet, sier ekteparet Arne og Gwen Myklebust, som har en sterke koblinger til landet. De kaller oppmerksomheten løven har fått «latterlig».

 • USA gransker drapet på løven Cecil

  – Vi etterforsker drapet på #CecilTheLion. Vi vil følge etter fakta. Vi ber Dr. Palmer eller hans representant om å kontakte USFWS umiddelbart, heter det fra det amerikanske direktoratet for naturforvaltning på Twitter.

  Laster Twitter-innhold
"Hvorfor drepte du Cecil", står det på en plakat som er lagt ned utenfor kontoret til tannlegen som skjøt og drepte løven Cecil.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no