Amerikansk tannlege betalte 50.000 dollar for å drepe løven Cecil

Politiet leter etter en amerikansk tannlege som skjøt og drepte en av de mest kjente løvene i Zimbabwe. Tannlegen omtales nå som «en av de mest forhatte mennene på internett».

Løven Cecil

Løven Cecil, her avbildet i Hwange National Park i 2012, skal ha blitt jaktet på i mer enn 40 timer, før den ble drept.

Foto: Paula French / Ap

Nyhetsbyrået Reuters og en rekke andre internasjonale medier skriver at en amerikansk turist betalte to personer 50.000 dollar (om lag 400.000 kroner) for å lure Cecil, en av de eldste og mest kjente løvene i Zimbabwe, i døden.

Det forteller Johnny Rodrigues, lederen av Zimbabwe Conservation Task Force. Løven skal ha blitt lurt ut av Hwange nasjonalpark ved hjelp av lokkemat, skutt med armbrøst eller pil og bue.

Deretter ble den jaktet på i over 40 timer før den fikk nådeskuddet med et skytevåpen, sier Rodrigues. Den omstridte jakten fant sted tidligere i juli, skriver NTB.

Med i Oxford-studie

En tannlege fra USA, Walter James Palmer, utpekes som den som skjøt Cecil. Cecil, som ble 13 år, var en prisbelønt løve i nasjonalparken, og var jevnlig en attraksjon for besøkende.

Løven var også en del av en studie utført av Oxford University i Storbritannia og var utstyrt med et GPS-halsbånd.

En politikilde i Zimbabwe sier to zimbabwere er blitt pågrepet i saken og at politiet nå leter etter Palmer.

Laster Twitter-innhold

Internett koker

Jakten på løven Cecil har nå blitt til en jakt på den amerikanske tannlegen, skriver flere amerikanske medier tirsdag. Den 13 år gamle løven har fått sin egen emneknagg på Twitter, #CecilTheLion, der mange av meldingene inneholder til dels svært grove karakteristikker av Palmer.

«En melding til alle sportsjegere: Hvis det å drepe gir dere glede, er det på tide å revurdere livene deres», skriver Twitter-brukeren Ali Imdad.

Russia Today omtaler i en tweet Palmer som «den mest forhatte mannen på internett».

Noen Twitter-brukere går enda lenger, noen vil kanskje si for langt:

«Hvor får jeg lisens til å skyte, flå og halshugge tannleger fra Minnesota?», skriver den kjente skuespilleren Stephen Mangan på sin profil.

Også den kjente komikeren Ricky Gervais, som tidligere har engasjert seg for dyrs rettigheter, har lagt ut en rekke meldinger om løven Cecil tirsdag kveld.

Laster Twitter-innhold

– Alt var lovlig

Palmer sier i en uttalelse tirsdag, gjengitt av blant andre The Guardian, at han leide inn profesjonelle guider som hadde tillatelsene i orden.

– Etter det jeg kjenner til er alt angående denne turen lovlig og riktig håndtert.

– Jeg hadde ingen anelse om at løven jeg tok var en kjent, lokal favoritt, hadde halsbånd og var del av en studie før slutten på jakten, sier han.

Tidligere i år skapte også den amerikanske «cheerleaderen» Kendall Jones oppstandelse etter å ha publisert en rekke bilder av dyr hun hadde drept på såkalt troféjakt i sosiale medier, skriver Daily Mail.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt

Ny tribunekollaps – to døde

To mistet livet og 132 ble skadd da en tribune kollapset i en synagoge ved Jerusalem, melder AP. Synagogen skal ha vært under oppussing.