Hopp til innhold

Rakettangrep mot tyrkisk base i Nord-Irak

En tyrkisk militærbase i Kurdistan-regionen i Irak ble onsdag rammet av et rakettangrep, opplyser lokale myndigheter. En Iran-støttet milits sier den står bak.

Ifølge lokale myndigheter ble basen truffet av åtte raketter, hvorav to landet inne på anlegget. Det dreier seg om Zilkan-basen, som rommer tyrkiske styrker i Nineveh-provinsen nord i Irak.

Tyrkiske sikkerhetskilder sier til både Reuters og AP at verken basen eller mennesker er skadd, men gir ikke flere opplysninger.

Tyrkia har siden 2019 gjennomført militæroperasjoner i Nord-Irak med både luft- og bakkestyrker.

Målene for angrepene er Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK), som har ført en langvarig væpnet kamp i Tyrkia der de er stemplet som terrororganisasjon og forbudt. EU og USA har også PKK på sin terrorliste.

PKK har treningsanlegg og andre tilholdssteder i området, og også Tyrkia har etablert baser der, noe verken de lokale kurdiske myndighetene eller sentralmyndighetene i Irak er fornøyde med.

Kort tid etter angrepet tok en gruppe tilhørende den irakiske, statsstøttede Hashd al-Shaabi-militsen, også kjent som Popular Mobilization Forces (PMF), på seg ansvaret for angrepet. Også Iran støtter gruppa.

(©NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no