Hopp til innhold

Politidirektøren anbefaler NNPF å bytte navn

– Vi kan ikke instruere en privat forening til å droppe, men vi kan anbefale. Og jeg vil tro at også NNPF er interessert i å se på navnet etter denne rapporten, sier politidirektør Benedicte Bjørnland til NRK.

Onsdag la et utvalg frem en rapport om politiets rolleblanding med den ruspolitiske organisasjonen Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF).

Konklusjonen var at politiet har gitt foreningen penger uten å følge økonomiregelverket, at de har gitt ansvar til NNPF for opplæring de selv burde gjort, og at de har vært for dårlige på å skille rollene sine.

Utvalget påpekte også at det kan være vanskelig for omverden å skille mellom forening og politi, når foreningen har politi i navnet sitt.

– Er det din personlige anbefaling til NNPF at de bytter navn?

– Det ligger i kortene at det vil være en av våre anbefalinger, uten at vi kan bestemme det, sier Bjørnland.

Før banketten på NNPFs utdanningskonferanse i 2014, som ble avholdt i Trondheim. Bildet er tatt fra Norsk Narkotikapolitiforenings Facebook-side.

Utvalg: Politiet har ikke skilt godt nok mellom rollene

Rapporten finner at politiet ikke har vært flinke nok til å følge sine egne regler. Politidirektør Benedicte Bjørnland anbefaler Norsk Narkotikapolitiforening å bytte navn.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no