Hopp til innhold

Pence sier han ikke tok med seg graderte dokumenter fra Det hvite hus

Tidligere visepresident Mike Pence sier han ikke tok med seg graderte dokumenter da han forlot Det hvite hus i fjor. FBI tok med seg flere esker med slike dokumenter da de ransakte Donald Trumps eiendom.

Trump, Pences sjef i Det hvite hus, har hevdet at alle dokumentene som ble hentet, var avgradert.

FBI ransaket Mar-a-Lago, Trumps eiendom i Florida, 8. august i forbindelse med at den tidligere presidenten etterforskes for mulige brudd på spionasjeloven.

På direkte spørsmål om han selv hadde tatt vare på graderte dokumenter etter at han trådte av som visepresident, svarte Pence «Nei, ikke som jeg vet om». Dokumenter stemplet som topphemmelige, er blant det som ble hentet fra Mar-a-Lago av FBI-agentene.

– Jeg vil helt ærlig ikke forhåndsdømme dette før jeg kjenner til alle fakta, sier Pence.

Den tidligere visepresidenten, som vurderer å stille som presidentkandidat i 2024, har sagt at han er bekymret for det han mener er en politisering av FBI etter razziaen mot Trump.

Han mener også at justisdepartementet og justisminister Merrick Garland burde vært mer åpne om bakgrunnen for ransakingen.

– Bekymringen som flere millioner amerikanere føler på, vil kun la seg løse med dagslys. Jeg vet at det ikke er vanlig i en etterforskning, men dette er enestående handlinger fra justisdepartementet, og jeg mener det derfor kreves en enestående åpenhet, sier Pence.

(NTB)

Mike Pence
Foto: Charlie Neibergall / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no