Hopp til innhold
Geir Lippestad
Foto: Lars Erik Skrefsrud / Lars Erik Skrefsrud

Partiet Sentrum

Oppsummert

Partiet Sentrum ble startet i 2020 av flere tidligere fylkestopper fra Kristelig Folkeparti, samt tidligere byråd for Arbeiderpartiet i Oslo, Geir Lippestad.

 • Bondevik tar ikke gjenvalg

  Simen Bondevik gir seg som leder i Unge Sentrum. Han har ledet ungdomspartiet siden det ble stiftet for to år siden.

  – I dag har jeg gitt nominasjonskomiteen beskjed om at jeg ikke stiller til gjenvalg. Når landsmøtet vårt avholdes til våren, har jeg ledet ungdomspartiet i nesten to og et halvt år. Da er det naturlig å gi stafettpinnen videre, sier Bondevik i en pressemelding, melder NTB

 • Sentrum støtter venstresiden

  – I dagens situasjon ønsker vi en sentrum-venstreregjering, sa partileder Geir Lippestad i sin første landsmøtetale til partiet Sentrum. Det nye partiet har 850 medlemmer, ifølge NTB. Hovedsaker er kampene mot klimaendringene og sosialt utenforskap.

 • Norge har fått et nytt parti

  Partiet Sentrum ble i dag registrert i Løsøreregisteret (pant- og rettighetsregisteret) i Brønnøysund. Dermed er partiet et godkjent norsk politisk parti med over 5000 underskrifter (de fikk 7800). Partiets profil er mennesker og bærekraft. Advokat Geir Lippestad er stifter og styreleder.

  Geir Lippestad
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Sentrum stiller i alle fylker

  Det nye partiet Sentrum har sikret seg 6110 underskrifter, og vil stille liste i alle fylker ved Stortingsvalget neste år, melder Aftenposten. Flere tidligere Krf-politikere og tidligere Ap-byråd Geir Lippestad startet partiet i høst.

  Geir Lippestad med nytt parti som skal hete Sentrum.
  Foto: Berit Roald / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no