Hopp til innhold
Vulkanutbrudd på ved øya Papaua New Guinea
Foto: REUTERS TV / Reuters

Papua Ny-Guinea

 • Minst 23 døde i uvær i Papua Ny-Guinea

  Oversvømmelser, jordskred og styrtregn har tatt livet av minst 23 mennesker i Papua Ny-Guinea, melder NTB.

  De 23 ble begravd under tonnevis med jordmasser i tre ulike jordskred i ulike deler av provinsen Simbu, opplyser myndighetene.

 • Australsk pilot kidnappet i Papua Ny-Guinea nå fri

  En australsk helikopterpilot og to lokale entreprenører som ble kidnappet i Papua Ny-Guineas høyland har blitt frigjort uskadd, sa en talsmann for politiet og luftfartsselskapet mandag. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

  Piloten og to andre, antatt å være lokale underleverandører, ble kidnappet mandag ettermiddag nær Mount Sisa i sentrale Hela-provinsen. De jobbet ved et fjerntliggende telekommunikasjonstårn da de ble kidnappet.

  Ifølge politiet er pilotene nå «frie, trygge og uskadde».

 • Papua Ny-Guinea: 26 drept i stammekonflikt

  Minst 26 personer er drept i en stammekonflikt i øystaten Papua Ny-Guinea i Stillehavet. Den australske kringkasteren ABC siterte først lokalt politi på 64, men tallet ble mandag morgen nedjustert av politiet.

  Det skal ha skjedd i den nordlige delen av landet, melder Reuters.

  Politiet tror personene har blitt drept i et bakholdsangrep i det som er en kraftig opptrapping av stammekampene i Enga-regionen som ligger i et fjellområde i nord. Totalt er 17 stammer involvert i konflikten.

  Lokalt politi tror det kan være den største massakren i området i nyere historie, ifølge ABC.

  Denne konflikten begynte med et bakholdsangrep i en begravelse. forklarer kanalen.

  En mann ble funnet død i en elv, og stammen hans ga mannens svigerforeldre skylden. I begravelsen hans i mai drepte angriperne fem personer med macheter og økser.

  I månedene etter har gjengjeldelse kommet ut av kontroll, og etter hvert som flere stammer har blitt involvert, har mange landsbyer blitt angrepet og brent ned.

  Myndighetene oppforder innstendig til ro.

  Papua Ny-Guinea
 • Unntakstilstand på Papua Ny-Guinea

  Papua Ny-Guinea innfører unntakstilstand etter at en politistreik førte til omfattende plyndring og ildspåsettelse i øystatens to største byer.

  Minst 16 mennesker skal ha mistet livet, hvorav åtte i hovedstaden Port Moresby og sju i Lae, som er landets nest største by, melder den australske kringkasteren ABC.

  Unntakstilstanden skal vare i to uker, og rundt tusen soldater er i beredskap for å slå ned uroen, opplyser statsminister James Marape torsdag.

  (NTB)

 • 15 døde i opptøyer i Papua Ny-Guinea

  Plyndring og ildspåsettelse har rammet øystaten Papua Ny-Guinea, der politiet har streiket mot angivelig manglende lønn. 15 mennesker har mistet livet.

  Politiet melder at åtte personer er døde i hovedstaden Port Moresby, mens sju har mistet livet i Lae, som ligger noe lenger nord, ifølge den australske kringkasteren ABC.

  Opptøyene kommer etter offentlige protester mot et angivelig kutt i lønna til politifolk. Myndighetene forklarer det hele med en administrativ glipp. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no