Hopp til innhold

Alternativbehandler siktet for seksuelle overgrep

Politiet etterlyser flere fornærmede etter å ha siktet alternativbehandler fra Ringerike for å ha tilegnet seg seksuell omgang med dem han behandlet.

Nordre Buskerud politidistrikt etterforsker saken og har siktet alternativbehandleren, en mann i 70-årene hjemmehørende i Ringerike, for å ha overtrådt straffeloven § 193.

Ifølge politiet har mannen misbrukt sin stilling eller tillitsforhold til å tilegne seg seksuell omgang med personene han har behandlet.

– Noe nærmere rundt hvordan vi kom over saken ønsker vi ikke å gå ut med, sier politiadvokat Per Thomas Omholt.

Skal ha reist rundt i campingvogn

Per Thomas Omholt

Politiadvokat Per Thomas Omholt sier politiet mistenker at det er et større antall fornærmede enn det de har oversikt over.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Politiet vet at den siktede har behandlet et stort antall mennesker i Ringerike, men at han også skal ha reist rundt i en campingvogn og behandlet mennesker i Hallingdal og Gudbrandsdalen.

– Foreløpig er det noen klienter, men vi mistenker at det er et større antall enn det politiet har oversikt over pr. i dag, sier Omholt.

Siktede skal ha behandlet folk med ulike former for alternativbehandling og har ikke alltid tatt betaling.

– Etterforskningen har vist at han har hatt flere klienter enn de vi har vært i kontakt med. Det er bakgrunnen for at vi ønsker at andre som har blitt behandlet av denne personen kontakter politiet. Både de som har behandler på normal måte og de som eventuelt har blitt utsatt for seksuelle ting, forteller Omholt.

Løslatt fra varetekt

– Han ble pågrepet av politiet i forrige uke og i forbindelse med det har vi forsøkt å lokalisere flere fornærmede. Vi har foretatt de etterforskningsskritt vi ønsker, sier Omholt som bekrefter at mannen ikke sitter i varetekt.

– Han ble løslatt i forrige uke. Og så får vi vurdere hva vi gjør hvis flere melder seg.

Mannens forsvarer, Annie Braseth, sier til NRK at hun nettopp er oppnevnt som forsvarer og at hun skal snakke med sin klient om saken torsdag formiddag. Derfor kan hun foreløpig ikke uttale seg om saken.