Hopp til innhold

Hundrevis av asylsøkere nekter å forlate leir på Papua Ny-Guinea

Mat, vann og strøm kuttes i en australsk-drevet flyktningleir på Papua Ny-Guinea. Hundrevis av flyktninger nekter å forlate leiren som skal stenge.

Demonstrasjon i Sydney mot stenging av asylsøkerleire på Papua Ny Guinea

Demonstrasjon i Sydney mot stenging av en rekke australske asylsøkerleir på Papua Ny-Guinea.

Foto: SAEED KHAN / AFP

– Flyktningene er fast bestemt på at de ikke vil forlate interneringsleiren. De er redde, men de nekter å dra, sa Behrouz Boochani, en flyktning i leiren tirsdag.

Stengingen av leiren på Manus Island skyldes at høyesterett på Papua Ny-Guinea har fastslått at den er ulovlig. Men beboerne nekter å flytte på seg fordi de er redde for å bli angrepet av lokalbefolkningen.

Uten vann i 30 grader: – Umenneskelig

– Å kutte tilgang til drikkevann for over 600 mennesker, er brudd på menneskerettighetene, skrev den australske senatoren Nick McKim på Twitter. Han skriver at det er varslet over 30 grader i leiren.

Laster Twitter-innhold

– Det er en svært spent situasjon her. Flyktninger er blitt truet med å forlate leiren av myndighetene, sa Kate Schuetze i Amnesty International.

Leiren på Papua Ny-Guinea ble etablert av Australia for å hindre at asylsøkere tok seg til landet i båter. Den er blitt kraftig kritisert av FN og menneskerettsgrupper.

Frykter voldsomheter

Amnesty i Australia retter skarp kritikk mot myndighetene etter at de har kuttet ut vann- og matforsyninger til flyktningleirene.

Amnesty frykter at det kan bryte ut voldsomheter i leirene, og sier stemningen er preget av svartsyn og usikkerhet.

Laster Twitter-innhold

.

SISTE NYTT

Siste nytt