Hopp til innhold
Flom Harvey Houston Texas
Foto: THOMAS B. SHEA / AFP

Orkanen «Harvey»

Oppsummert

Orkanen «Harvey» trua sju amerikanske stater. Texas og Louisiana ble hardest rammet. Ifølge offisielle tall har Harvey hittil krevd minst 42 menneskeliv i og rundt USAs fjerde største by Houston.

 • Orkaner tok 33.000 arbeidsplasser

  Orkanene Harvey og Irma bidro til at det gikk tapt 33.000 arbeidsplasser i Texas, Florida og andre sørlige delstater i forrige måned. Likevel falt arbeidsledigheten i USA fra 4,4 prosent til 4,2 prosent, viser tall fra arbeidsdepartementet i USA.

 • Fabrikk etterforskes etter «Harvey»

  Påtalemyndigheten i Harris County etterforsker nå hva selskapet Arkema foretok seg før eksplosjonene ved den kjemiske fabrikken i Texas i august. Det melder Houston Chronicle. Eksplosjonene kom som følge av skader forårsaket av ekstremværet «Harvey».

  Kjemiske fabrikk i Texas
  Foto: AP
 • Over 80 døde i Texas etter Harvey

  Guvernøren i Texas, Gregg Abbott, sier på en pressekonferanse torsdag at minst 82 menesker døde i den amerikanske delstaten som følge av ekstremværet Harvey som traff i slutten av forrige måned.

 • Hjelpepakke etter orkanen Harvey

  Senatet i USA har vedtatt en enorm støttepakke til ofrene for orkanen Harvey på 15,25 milliarder dollar eller 120 milliarder kroner. Hjelpepakken ble vedtatt torsdag med 80 mot 17 stemmer. Det blir opp til Representantenes hus om pakken godkjennes.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no