En parkeringsplass på Hard Rock Stadium i Miami Gardens sto mandag under vann. Anlegget brukes for tiden som et av delstatens største covid-19-testsentre, og er nå blitt stengt på grunn av skader som Eta har påført.
Foto: Lynne Sladky / AP

Orkanen «Eta»

Oppsummert

Den tropiske orkanen «Eta» har ført til enorme ødeleggelser i mellom-Amerika og Karibia. MInst 200 mennesker er døde som følge av stormskader og oversvømmelser.

 • Eta har rammet 1,2 millioner barn

  Over 200 er døde eller savnede i Mellom-Amerika etter det tropiske uværet «Eta». FNs barnefond anslår at mer enn 1,2 millioner barn har fått livene sine ødelagt. Det er ventet at tallet vil øke ettersom man kommer fram til de verst rammede områdene.

 • Kraftig uvær på vei mot Florida

  Det tropiske uværet «Eta» ventes å styrke seg til orkans styrke igjen over den siste havstrekningen fra Cuba, før det treffer land i Florida mandag morgen. Prognosen går ut på at «Eta» vil vokse til orkans styrke når det forflytter seg mot Florida Keys.

 • Dødstallene øker etter uvær

  Kraftig regnvær og en kaldfront knyttet til uværet «Eta» har krevd minst 20 liv i Chiapas sør i Mexico, og dødstallet stiger også i Honduras. Myndighetene i Chiapas opplyser at ti døde ble funnet i en elv etter å ha blitt tatt av den sterke strømmen.

 • Rundt 200 døde etter orkanen «Eta»

  Omtrent 200 mennesker er så langt registrert omkommet etter at Mellom-Amerika ble rammet av uværet «Eta». Guatemala melder om minst 150 døde, Mexico om 19, Honduras om 14, Panama om fem, Nicaragua og Costa Rica melder om to døde i hvert land.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no