Hopp til innhold

August

Ali Farah blir slått ned i Sofienbergparken i Oslo, men ambulansepersonellet vil ikke ta ham med seg.

Sofienbergparken
Foto: Caroline Drefvelin

 

- AMBULANSEN NEKTET Å TA HAM MED

Sofienbergparken
Foto: Caroline Drefvelin

37-årige Ali Farah blir slått ned på en piknik-tur i Sofienbergparken sammen med en vennegjeng. Når ambulansen kommer til stedet, forteller øyenvitner at ambulansepersonellet nekter å ta med seg Farah.

- De sa helt forferdelige ting, og de kalte ham en gris fordi han hadde tisset på seg, forteller en av dem som var til stede.

LES: Ble nektet ambulanse

 

Farah må opereres for blødninger på utsiden av hjernebarken etter voldsepisoden. Familien hans anmelder ambulansepersonellet og politiet for grov uforstand i tjenesten da Farah ble forlatt i parken, og Helsetilsynet gransker Ullevål sykehus.

Etter å ha etterforsket saken, konkluderer Spesialenheten for politisaker med at politimennene som kom til Sofienbergparken da Ali Farah ble slått ned, ikke gjorde noe straffbart. En av politimennene får imidlertid kritikk for å ha brukt ordet neger da han beskrev Farah.

 

 

STATUEN OSLO IKKE VILLE HA

Kong Olav statuen
Foto: Young, Dan / SCANPIX

Oslo kommune vil ikke ha den bestilte statuen av kong Olav som kunstneren Knut Steen har jobbet med i seks år.

Men ved innseilingen til Gulen i Sogn og Fjordane derimot, møter flere tusen mennesker opp for å være med på avdukingen av den omstridte statuen.

LES: Fleire tusen feira kongen

 

 

SØRKOREANERE GISLER HOS TALIBAN

Sørkoreanske gisler
Foto: YONGHAP / REUTERS

23 sørkoreanske frivillige kristne hjelpearbeidere blir kidnappet av Taliban, som truer med å drepe dem dersom ikke Sør-Korea trekker sine styrker ut av Afghanistan. Ikke alle gislene kommer fra det med livet i behold.

 

LES: - Unnskyld oppstyret

 

 

10 ÅR SIDEN PRINSESSE DIANAS DØD

Prinsesse Diana
Foto: MARK LENNIHAN / AP

”Prinsesse Diana av Wales døde i en bilulykke i Paris søndag morgen. (…) Ulykken skjedde da bilen til Diana og vennen hennes, Dodi al-Fayed, ble forfulgt av pressefotografer…”

Den 31. august er det på dagen ti år siden denne meldingen nådde verden.

- Diana var det meste. En ung, vakker prinsesse med en dramatisk historie – det er ikke rart at hun ble et ikon, sier NRK-journalist Anne Baggethun.

LES: Ikonet Diana

 

10-årsdagen for prinsesse Dianas død markeres blant annet med en privat seremoni i tillegg til en konsert i regi av prinsene Harry og William.

Se video fra minnekonserten, Dianas liv og de siste bildene av Diana:

Markerer 10-årsdagen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no