Hopp til innhold

Norsk Tipping

 • 335 millioner til frivilligheten

  Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen kunngjorde torsdag, at 335 millioner kroner av spilleoverskuddet fra Norsk Tipping skal gå til frivilligheten. Det er Kreftforeningen, Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon som er de største mottakerne, de mottar til sammen 131 millioner kroner.

  – Vi ønsker at frivilligheten skal kunne bruke tida på det viktigste, nemlig å skape aktivitet og være til stede for de som trenger dem, derfor gis dette som frie midler som organisasjonene kan bruke som de vil, sier Trettebergstuen.

 • Regjeringa gir ekstra pengar til kulturlokale

  Regjeringa gir eit tilskot på 4 millionar kroner til Kulturrom i 2022 for å sikre tilgang til gode øvingslokale og utstyr til norsk kulturliv.

  Det skjer i forbindelse med fordelinga av restmiddel frå Norsk Tippings overskot til kulturformål, skriv regjeringa i ei pressemelding.

  Kulturrom fekk litt over 46 millionar kroner frå spelemidla til kulturformål i 2022, og dei ekstra pengane skal sørge for at det blir gjort naudsynte investeringar for framtida.

 • Vikinglotto-vinner er funnet

  Norsk Tipping har fått kontakt med en kvinne fra Oslo som har vunnet 82,8 millioner kroner i Vikinglotto.

  Siden i går kveld har de prøvd å gå tak i vinneren som hadde seks rette samt riktige tilleggstall.

  Norsk Tipping har et stående tilbud til alle vinnere om å få kontakt med eksterne økonomiske veiledere.

 • Nordmann vann 56,4 millionar i Vikinglotto

  Onsdag klarte ein heldig nordmann 6+1 rette i Vikinglotto. Han tok då heile førstepremiepotten på 56,4 millionar kronar aleine, skriv Norsk Tipping i ei pressemelding.

  No ringer Norsk Tipping den heldige vinnaren.

  For å vinne førstepremien i Vikinglotto må ein ha 6 riktige vinnartal av 48 moglege, pluss eitt vikingtal av 5 moglege. Det gir totalt rundt 61 millionar moglege kombinasjonar per rekke, som er ein vinnarsjangse på 1:61 millionar, skriv Norsk Tipping.

 • Kulturformål får nesten en milliard av spilloverskuddet til Norsk Tipping

  926 millioner kroner av Norsk Tippings overskudd deles ut til kulturformål.

  Overskuddet fra spilledelen til Norsk Tipping blir hvert år fordelt til ulike formål. Blant annet går 64 prosent til idrettsformål og 18 prosent til kulturformål.

  I år får kulturformål 926,1 millioner, opplyser regjeringen. Pengene kommer blant annet barn og ungdom som er i korps, kor, band eller teater til gode. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no