Nasjonalgarden i Ferguson
Foto: David Goldman / Ap

Michael Brown-drapet i Ferguson

Oppsummert

Drapet på den svarte tenåringen Michael Brown i Ferguson i Missouri har ført til voldsomme opptøyer og utløste en nasjonal rasedebatt i USA. Brown ble skutt av en hvit politimann 9. august 2014, og ettårsmarkeringen utløste nytt raseri.

 • 200 pågrepet på Ferguson-markering

  Rundt 200 demonstranter ble mandag pågrepet under markeringen av at det nå er et år siden den svarte tenåringen Michael Brown ble skutt og drept av politiet i byen, skriver NTB. Drapet førte til voldsomme opptøyer i mange stater i USA.

 • Unntakstilstand i Ferguson

  St. Louis fylke erklærer unntakstilstand etter uroen i forstaden Ferguson i den amerikanske delstaten Missouri. St. Fylkesrådmann Steve Stenger sier mandag at fylkets politistyrke umiddelbart vil overta «politiets kriseledelse» i distriktet (AFP).

 • Kritisk skadd etter skuddveksling

  En person er kritisk skadd etter skuddveksling med politiet i Ferguson. Hendelsen oppsto under ettårsmarkeringen på drapet av Michael Brown. I tillegg har en politimann fått kuttskader etter å ha blitt kastet murstein på.

 • To skutt i Ferguson

  Ifølge politiet i Ferguson er to personer skutt i forbindelse med ettårsmarkeringen for Michael Brown i Ferguson. Tilstanden til de to er ikke kjent.

  Ifølge politiet i Ferguson er to personer skutt i forbindelse med ettårsmarkeringen for Michael Brown i Ferguson.
 • Flere skudd avfyrt i Ferguson

  Flere skutt har blitt avfyrt under en demonstrasjon i byen Ferguson i den amerikanske delstaten Missouri, melder AFP. Minst én demonstrant skal ha blitt skadd. Søndag var det ett år siden den svarte tenåringen Michael Brown ble drept av en politimann.

Ifølge politiet i Ferguson er to personer skutt i forbindelse med ettårsmarkeringen for Michael Brown i Ferguson.
To politimenn skutt i Ferguson i natt.
Pressekonferanse i Ferguson med Michael Browns familie

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no