Hopp til innhold
Nasjonalgarden i Ferguson
Foto: David Goldman / Ap

Michael Brown-drapet i Ferguson

Oppsummert

Familien til Michael Brown, som ble skutt og drept av politiet i 2014, får 13 millioner kroner i oppreisning. Drapet på den svarte tenåringen i Ferguson i Missouri førte til voldsomme opptøyer og utløste en nasjonal rasedebatt i USA.

 • Millionforlik i Michael Brown-saken

  Familien til Michael Brown får snaut 13 millioner kroner i oppreisning etter at tenåringen ble skutt og drept av politiet for snart tre år siden. Familien anla søksmål mot byen Ferguson, den tidligere politimesteren og politimannen som skjøt.

 • Forliket til Micheal Brown godkjent

  I USA er forliket foreldrene til den svarte tenåringen Michael Brown inngikk, godkjent. Den ubevæpnede 18-åringen ble skutt og drept av politiet for tre år siden. Foreldrene gikk til sak mot byen, politimesteren og politimannen som skjøt.

 • 200 pågrepet på Ferguson-markering

  Rundt 200 demonstranter ble mandag pågrepet under markeringen av at det nå er et år siden den svarte tenåringen Michael Brown ble skutt og drept av politiet i byen, skriver NTB. Drapet førte til voldsomme opptøyer i mange stater i USA.

 • Unntakstilstand i Ferguson

  St. Louis fylke erklærer unntakstilstand etter uroen i forstaden Ferguson i den amerikanske delstaten Missouri. St. Fylkesrådmann Steve Stenger sier mandag at fylkets politistyrke umiddelbart vil overta «politiets kriseledelse» i distriktet (AFP).

 • Kritisk skadd etter skuddveksling

  En person er kritisk skadd etter skuddveksling med politiet i Ferguson. Hendelsen oppsto under ettårsmarkeringen på drapet av Michael Brown. I tillegg har en politimann fått kuttskader etter å ha blitt kastet murstein på.

Ifølge politiet i Ferguson er to personer skutt i forbindelse med ettårsmarkeringen for Michael Brown i Ferguson.
To politimenn skutt i Ferguson i natt.
Pressekonferanse i Ferguson med Michael Browns familie

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no