Hopp til innhold
Myles og Damien Sanderson er ettersøkt i den canadiske provinsen Saskatchewan etter en rekke knivstikkinger
Foto: HANDOUT / AFP

Massedrap i Canada

Oppsummert

10 mennesker ble drept og 18 såret i knivstikking i et urfolksreservat og i byen Weldon i Saskatchewan 5. september. To brødre som er mistenkt for å stå bak, er begge funnet døde etter en omfattende politijakt.

  • Fikk illebefinnende etter arrest

    Canadisk politi opplyser at den drapsmistenkte 30-åringen Myles Sanderson fikk et medisinsk illebefinnende kort tid etter at han ble arrestert, og at han ble erklært død på sykehuset, melder Reuters.

    Sanderson er sammen med broren mistenkt for å ha stått bak knivdrap på 10 mennesker i et urfolksreservat og en småby i Saskatchewan søndag. Broren ble funnet død mandag.

    Omstendighetene rundt dødsfallene skal granskes, opplyser politiet.

    Myles Sanderson pågrepet i Canada i en stjålet bil 7 sept. 2022
    Foto: LARS HAGBERG / AFP
  • Drapsmistenkt mann døde etter politijakt

    I Canada opplyser politiet at Myles Sanderson, som sammen med broren, var mistenkt for knivdrap på 10 mennesker i et urfolksreservat søndag, er død av selvpåførte skader.

    Politiet opplyste tidligere i natt at han var pågrepet og i varetekt etter å ha vært etterlyst og på flukt siden søndag. Broren ble funnet død mandag, og politiet tror at han ble drept.

    Nettstedet Global News har fått opplyst at Sanderson skal ha dødd av selvpåførte skader etter at politiet kjørte bilen hans ut av veien. Deres kilder har ikke klargjort om han døde av skader han ble påført da bilen hans ble presset av veien, eller når han døde.

    Video og bilder fra åstedet viser en hvit SUV med utløste kollisjonsputer ved siden av veien.

    Bilen til Myles Sanderson sammen med politibiler
    Foto: LARS HAGBERG / AFP
  • Drapsmistenkt arrestert i Canada

    Den drapsmistenkte Myles Sanderson er pågrepet i nærheten av småbyen Rosthern i Canada, melder Reuters. Han ble arrestert etter at politiet hadde fått tips om at han var sett i en stjålet bil. Han skal ha overgitt seg etter at en politibil kjørte inn i siden på bilen han satt i.

    Han var sammen med sin bror, etterlyst etter knivdrap på 10 mennesker i og ved et urfolksreservat i Saskatchewan-provinsen søndag. Sanderson har vært på flukt fra politiet siden søndag. Hans bror ble funnet død mandag, og politiet tror broren sto bak.

    Angrepet skjedde i urfolksreservatet James Smith Cree Nation og i den nærliggende byen Weldon. Det er ikke klart hva motivet kan ha vært.

    I tillegg til de 10 drepte ble 18 mennesker skadet i knivangrepet. 10 av dem ligger fortsatt på sykehus og for tre av dem er tilstanden kritisk.

    Knivdrapene har sjokkert Canada. Flere har spurt hvordan en mann med en rekke voldsdommer kunne gå løs. Han ble prøveløslatt i februar og har vært etterlyst siden mai for brudd på vilkårene for løslatelse.

    På rullebladet går det også fram at han for sju år siden angrep og knivstakk et av ofrene som ble drept i helgens massakre, ifølge rettsdokumenter.

    Marco Mendicino, landets statsråd for offentlig sikkerhet, har sagt at det vil bli åpnet etterforskning av vurderingene som førte til at Sanderson ble løslatt, skriver NTB-AFP.

    Bilen til Myles Sanderson stanset av politiet 7 sept 2022
    Foto: Kelly Geraldine Malone / AP
  • Canadisk politi jager mistenkt knivmann

    Canadisk politi har utløst nødalarm etter at en mann med kniv er sett i en stjålet bil i Saskatchewan. Dette kan ha forbindelse med masse-knivstikkingen søndag som kostet 10 mennesker livet, melder Reuters.

    Ifølge en melding sendt ut av canadisk politi kan den mistenkte være sett i nen stjålet bil i Wakaw og Prince Albert. De ber sivile om ikke å nærme seg bilen eller plukket opp haikere, eller å avsløre hvor politiet er.

  • Politiet omringet hus i Saskatchewan

    Canadisk politi har omringet et hus i urfolksreservatet i Saskatchewan der 10 mennesker ble knivdrept søndag, på leting etter en mistenkt mann. Politiet ba innbyggerne i James Smith Cree Nation-reservatet om å holde seg innendørs.

    Senere ble det avklart at den siktede ikke var i området og politijakten fortsetter på tredje døgnet. Politiet tror at den etterlyste mannen kan være skadet, etter at broren ble funnet død mandag, skriver Reuters.

    Politihelikopter i Weldon i Saskatchewan i Canada 7 sept
    Foto: LARS HAGBERG / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no