Oserødmyra bofellesskap.
Foto: Guro Hatlo / NRK

Mann døde etter bad i omsorgsbolig

Oppsummert

En mann i 50-årene døde av brannskader etter å ha blitt badet i glovarmt vann i en omsorgsbolig Færder kommune i Vestfold. Både kommunen og en ansatt er siktet for brudd på helsepersonelloven.

 • Ansatte får krisehjelp

  De ansatte ved Oserødmyra bofellesskap i Færder kommune får tilbud om hjelp fra psykososialt kriseteam i kommunen. En mann døde av brannskader etter et glovarmt bad og hendelsen har gått sterkt inn på alle de ansatte, sier rådmann Toril Eeg.

  Oserødmyra bofellesskap.
  Foto: Guro Hatlo / NRK
 • Kommunen betaler begravelsen

  Færder kommune vil betale for gravferden til Alf Johan Halvorsen som døde av brannskader. Det skriver Aftenposten. Den sterkt funksjonshemmede mannen døde etter et bad i altfor varmt vann ved Oserødmyra bofellesskap. 51-åringen ble bisatt i går.

  Alf Johan Halvorsen døde etter å ha blitt badet i for varmt vann
  Foto: Privat
 • Færder kommune sikta

  Færder kommune i Vestfold er sikta for brot på helsepersonellova, melder VG. Ein mann døydde etter å ha blitt bada i alt for varmt vatn ved ein omsorgsbustad i kommunen. Ei kvinne som jobba der er også sikta for brot på helsepersonellova.

 • Årsak fortsatt ukjent

  Politiet kan fortsatt ikke si helt klart hva som skjedde da en mann ble brannskadet og senere døde etter et bad på Oserødmyra bofellesskap i Færder kommune. Politiet jobber fortsatt med avhør og undersøkelser av de tekniske innretningene ved bofellesskapet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no