Oserødmyra bofellesskap.
Foto: Guro Hatlo / NRK

Mann døde etter bad i omsorgsbolig

Oppsummert

En helsearbeider er tiltalt for uaktsomt drap etter at en mann i 50-årene døde av brannskader etter å ha blitt badet i glovarmt vann i en omsorgsbolig Færder kommune i Vestfold i 2019.

 • Vil ha fengsel for helsearbeider

  En helsearbeider på Nøtterøy bør få åtte måneders fengsel, der tre måneder gjøres betinget. Det mener aktor i saken. Kvinnen er tiltalt for uaktsomt drap etter at hun senket en pleietrengende mann ned i et badekar med altfor varmt vann i fjor.

 • Erkjenner ikke straffskyld for drap

  Omsorgsarbeideren som senket en beboer ned i et bad med glovarmt vann i en omsorgsbolig i Vestfold i februar 2019, erkjenner ikke straffskyld for uaktsomt drap. Beboeren, en mann i 50-årene døde av skadene.

 • Må møte i retten for uaktsomt drap

  Rettssaken mot en ansatt ved Oserødmyra bofellesskap på Nøtterøy starter i dag. Kvinnen skulle bade en beboer, men mannen fikk brannskader av for varmt vann og døde. Hennes forsvarer Knut H. Strømme sier at hun ikke kommer til å erklære straffskyld.

  Oserødmyra bofellesskap.
  Foto: Guro Hatlo / NRK
 • Helsearbeider møter i retten

  En kvinnelig helsearbeider møter tirsdag i Vestfold tingrett, tiltalt for uaktsomt drap da en funksjonshemmet mann ble badet i glovarmt vann. Hendelsen skjedde i februar i fjor en omsorgsbolig i Færder kommune.

 • Henlegger sak mot Færder kommune

  Etter bevisets stilling har politiet henlagt saken mot Færder kommune etter en mann døde av brannskader ved Oserødmyra bofellesskap etter at han ble badet i for varmt vann i fjor. En ansatt ble i mars tiltalt for uaktsomt drap.

  Oserødmyra bofellesskap.
  Foto: Guro Hatlo / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no