Brannsted der et forkullet lik ble funnet i Maridalen i Oslo
Foto: Sverre Holm-Nilsen / NRK

Likfunn i Maridalen i Oslo

Oppsummert

John Edvin Lie (tidligere Johnny Olsen) er frikjent for likskjending etter at liket av en mann i 30-årene ble funnet forbrent i Maridalen i Oslo i 2018. Lie er tidligere dømt for dobbeltdrap på Hadeland i 1981.

 • Frifunnet for likskjending

  Mannen som var tiltalt for likskjending i Maridalen er frikjent i Oslo tingrett.

  Han bodde på en av teltplassene i nærheten av der et forbrent lik ble funnet i 2018. Han ble først siktet for drap. I september samme år ble siktelsen endret til likskjending. Politiet mente han hadde prøvd å tenne på liket.

  Forsvarer Jacob Sanden Ringsrød sier til NTB at hans klient har opplevd medieomtalen som tung og at han ønsker å leve et lovlydig liv. Han sier også at avgjørelsen er riktig.

  58-åringen har hele tiden stilt seg uforstående til siktelsen, og hevdet at han «var på feil sted til feil tid».

 • Maridal-saken i retten mandag

  Mandag begynner rettssaken mot John Edvin Lie, som er tiltalt for likskjending etter at han skal ha tent på et lik i Maridalen i Oslo i 2018. Lie, som tidligere het Johnny Olsen, nekter straffskyld. Det er satt av to rettsdager i Oslo tingrett.

 • Forkastet anke i Maridal-saken

  Borgarting lagmannsrett har forkastet anken til John Edvin Lie, som er siktet og varetektsfengslet for likskjending i Maridalen i Oslo. Selv om siktelsen ble endret, ble Lie varetektsfengslet i fire nye uker. Han anket kjennelsen til lagmannsretten.

NRKs krimkommentator Olav Rønneberg rapporterer fra Maridalen, der det tidligere torsdag ble funnet et forkullet lik i skogen. En tidligere drapsdømt mann i 50-årene er siktet i saken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no