NRK Meny
Sweden Truck Crash
Foto: Markus Schreiber / AP

Lastebilangrep i Stockholm

Oppsummert

Fem personer døde etter at en lastebil kjørte inn i varehuset Åhlens City midt i Stockholm sentrum fredag 7. april. To personer ble pågrepet og siktet, deriblant 39 år gamle Rakhmat Akilov som var sjåføren.

 • Sverige mintest offera

  I dag er det eitt år sidan terrorangrepet på Drottninggatan i Stockholm, som kosta fem menneske livet. Både Kong Carl Gustav og dronning Silvia deltok under minnegudstenesta, og statsminister Stefan Löfven la ned blomster.

  Ett år etter terrorangrepet på Drottninggatan i Stockholm
  Foto: Claudio Bresciani/tt / NTB scanpix
 • Terrorsiktet ville ha slutt på krig

  Rakhmat Akilov, som sto bak lastebilangrepet i Stockholm i fjor, sier han ville presse Sverige til å «slutte å krige mot kalifatet». Usbekeren sa at han ville at Sverige skulle slutte å sende gigantiske pengesummer og soldater til kampsonene.

 • Forklarer seg om terrorangrep

  Rakhmat Akilov, som sto bak lastebilangrepet i Stockholm i fjor, skal tirsdag forklare seg i retten. Akilov har sagt seg skyldig i terror og motivet skal ha vært å skape frykt og å stanse Sveriges deltakelse i den internasjonale koalisjonen mot IS.

 • Akilov for retten i Sverige

  Usbekiske Rakhmat Akilov, som stod bak det dødelege lastebilangrepet i Stockholm i fjor, møter i dag i Stockholm tingrett. Det melder TT. Fem personar blei drepne og 14 skadd i angrepet. Akilov er tiltalt for terror og risikerer fengsel på livstid.

  Rakhmat Akilov
  Foto: HANDOUT/Svensk politi / REUTERS

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no