Rettsaken der Rakhmat Aiklov ble dømt til livstid
Foto: Johan Hallnas / AFP

Lastebilangrep i Stockholm

Oppsummert

Fem personer døde etter at en lastebil kjørte inn i varehuset Åhlens City midt i Stockholm sentrum fredag 7. april. To personer ble pågrepet og siktet, deriblant 39 år gamle Rakhmat Akilov som var sjåføren, ble torsdag 7. juni dømt til livstid.

 • Akilov ankar ikkje livstidsdom

  Rakhmat Akilov anker ikkje dommen for lastebilåtaket i Stockholm. Usbekaren vart førre veke dømt til fengsel på livstid og utvising frå Sverige. Fem menneske vart drepne i åtaket 7. april i fjor.

 • Akilov er skuffet over dommen

  Forsvarsadvokaten til terrordømte Rakhmat Akilov, som ble dømt for fem mord og 119 mordforsøk etter at han kjørte en lastebil inn i en folkemengde i Stockholm, sier Akilov er skuffet over dommen han fikk i retten i dag, skriver SVT.

 • Forsvarer holder pressekonferanse

  Dømt til livstid for terror
 • Dømt til livstid

  Uzbekeren Rakhmat Akilov er dømt til livstid for terrorangrepet i Stockholm som kostet fem mennesker livet. Den yngste som ble drept i angrepet, var en elleve år gammel jente. Dommen er i samsvar med aktors påstand.

Dømt til livstid for terror
Klokken 13 i dag faller dommen mot terrortiltalte Rakhmat Akilov, som er tiltalt for lastebilangrepet i Stockholm i april i fjor der fem mennesker ble drept.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no