Hopp til innhold
Kran over kjøpesenter
Foto: NRK

Kran veltet over kjøpesenter

Oppsummert

En 60 meter høy kran veltet fredag morgen over kjøpesenteret Melhustorget i Trøndelag.

 • Skaderapport etter kranvelt Melhus

  Skaderapporten etter kranvelten på Melhustorget i januar har kommet. Det skriver Trønderbladet, som opplyser at eieren av Melhustorget er i dialog med forsikringsselskapet om hva som skjer videre. Melhustorget er fullverdiforsikra hos Gjensidige. I tillegg er flere andre forsikringsselskaper involvert på vegne av butikkene på senteret. Politiet etterforsker fortsatt ulykka hvor ei 60 meter høy kran velta over Melhustorget og en ansatt ved senteret døde.

  Kranvelt Melhus sentrum
  Foto: Morten Andersen / NRK
 • Siste del av kran fjernes etter kranvelten i Melhus

  Tirsdag startet arbeidet med å fjerne huset på kranen som veltet i Melhus 6. januar. Dette er siste del av opprydningsjobben etter dødsulykken.

  Mandag ble den nedre delen av ulykkeskrana fjernet fra Melhustorget, og den ble først lagt ned mellom Melhustorget og SVS Melhuset. Deretter ble den delt opp og fraktet vekk, melder Trønderbladet. (NTB)

 • Utsetter fjerning av krana i Melhus

  Arbeidet med å fjerne krana som ligger over Melhustorget senter utsettes på grunn av uvær.

  – Da det er varslet mye uvær i form av sterk vind de neste dagene, er det ikke ønskelig å ha hoveddelen av krana koblet til en mobil kran, da det kan forårsake hendelser vi slett ikke ønsker, opplyser pressekontakt Tone Moum Drazkowski i en pressemelding.

  Arbeidet med å fjerne krana startet tidligere denne uken og tas opp igjen på mandag.

  En gul kran har veltet over taket på et kjøpesenter i Melhus. Vi ser skiltet til kjøpesenteret, Melhustorget, på bygningen, i tillegg til andre butikkskilt. Det er skader på taket hvor kranen har truffet bygningen, i tillegg har selve kranen en knekk
  Foto: Jøte Toftaker / NRK
 • Fjerner kran

  I dag starta jobben med å fjerne krana som velta over Melhustorget 6. januar. Krana skal kappes opp i biter før hver del blir fjerna. Det er satt opp ei ny kran i forbindelse med jobbe, i tillegg brukes det to mobilkraner til arbeidet. Det er også satt opp 2300 støtter inne i kjøpesenteret for å forhindre det fra å kollapse i forbindelse med arbeidet.

  Flere kraner på plass for å hjelpe til med å fjerne den velta krana som ligger over Melhustorget
  Foto: Morten Andersen / NRK
 • Starter arbeidet med å fjerne krana

  I dag starter arbeidet med å fjerne krana som velta over Melhustorget 6. januar.

  Politiet skriver i ei pressemelding at det er for tidlig å si noe om årsaken til kranvelten, og om noen har straffeansvar.

  Krana vil bli undersøkt av politiet og sakkyndige, og vil dermed inngå i etterforskninga.

  Det innføres forbud mot droneflyging i forbindelse med at krana skal fjernes. Forbudet gjelder fra i dag klokka 15 til 21. februar klokka 15.

  Kranvelt Melhus sentrum

  Kranvelten i Melhus: Store ødeleggelser – ansatte går sammen om nye lokaler

  Ansatte og kunder vil ikke være i nærheten av kraner etter ulykken i Melhus, sier butikkeiere. Nå går fire av dem sammen for å åpne dørene et annet sted.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no