Hopp til innhold
En israelsk gjerningsmann knivstakk seks deltakere i homoparaden i Vest-Jerusalem. To av ofrene er alvorlig skadd.

Knivstikking under homoparade

Oppsummert

Politiet i Jerusalem sier en ultraortodoks jødisk mann står bak knivstikkingen av minst seks personer under en homoparade i Jerusalem. Tilstanden skal være alvorlig for to ofre. Gjerningsmannen er pågrepet.

  • Livstid for drap under homoparade

    En domstol i Jerusalem har søndag dømt en ultraortodoks jødisk mann til livstid i fengsel for å ha knivstukket deltagere under homoparaden Pride i Jerusalem i juli i fjor. En 16 år gammel jente ble drept og flere skadet.

  • Hyller jenta som ble drept i parade

    – Shira ble drept fordi hun tappert støttet prinsippet om at alle har rett til å leve sine liv med respekt og sikkerhet, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Shira Banki (16) døde av skadene etter å ha blitt knivstukket i en homoparade.

  • Døde av skadene etter knivstikking

    En 16 år gammel israelsk jente døde i dag av skadene etter at hun ble knivstukket i en homoparade i Jerusalem torsdag. Det opplyser sykehuset, ifølge nyhetsbyrået AFP. Gjerningsmannen ble pågrepet etter å ha knivstukket til sammen seks personer i paraden.

  • – Skal ha angrepet homparade før

    Ifølge BBC skal mannen som er pågrepet for å ha knivstukket seks personer under homoparaden i Jerusalem, være den samme som knivstakk fire personer i paraden i 2005. Mannen ble dømt til 12 års fengsel, men slapp ut for tre uker siden.

    Angrep på homoparade i Jerusalem
    Foto: Sebastian Scheiner / Ap
  • – Minst seks skadet i Jerusalem

    Ifølge isralelske Haaretz skal minst seks personer være skadd etter at en mann gikk amok under homoparaden i Jerusalem onsdag. Avisa har også publisert et bilde av at den antatte gjerningsmannen blir pågrepet.

    Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no