Netanyahu hyllet jenta som ble drept i homoparade

Tenåringsjenta som ble knivstukket sammen med fem andre deltakere i homoparaden i Vest-Jerusalem, døde av skadene.

Israelsk tenåring

VISTE SOLIDARITET: 16-åringen var elev på en videregående skole i Jerusalem. Hun deltok i paraden for å vise solidaritet med venner som var en del av det homofile miljøet.

Foto: Privat

Tilstanden for 16 år gamle Shira Banki har vært kritisk siden hendelsen torsdag. Livet hennes stod ikke til å redde og hun døde søndag av skadene, opplyser sykehuset.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sendte søndag kveld sine kondolanser til familien, og hyllet samtidig Banki for å vise solidaritet med lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i landet, melder Reuters.

– Shira ble drept fordi hun tappert støttet prinsippet om at alle har rett til å leve sine liv med respekt og sikkerhet. Vi skal ikke la en avskyelig drapsmann undergrave verdier som er grunnlaget for det israelske samfunnet, uttalte Netanyahu.

– Ondskap, dumhet og uvitenhet

16-åringen var elev på en videregående skole i Jerusalem. Hennes familie sier i en uttalelse søndag at de håper framtiden vil bringe mindre hat og mer toleranse, melder den israelske avisen Haaretz.

– Vår magiske Shira ble drept fordi hun var en glad 16-åring - full av liv og kjærlighet - som uttrykte støtte til sine venners rett til å velge hvordan de vil leve. På grunn av ondskap, dumhet og uvitenhet ble livet hennes brått avsluttet, heter det i uttalelsen.

Benjamin Netanyahu

KONDOLERER: Israels statsminister Benjamin Netanyahu sendte søndag sine kondolanser til familien. Arkivbilde.

Foto: POOL / Reuters

Angrep homoparade i 2005

En ultraortodoks israelsk ekstremist, Yishai Schlissel, ble pågrepet for knivstikkingen på stedet. Tilstanden er fortsatt alvorlig for en av dem som ble angrepet, mens de andre fire ble påført lettere til moderate skader.

Den siktede mannen er tidligere dømt for å ha knivstukket tre deltakere i homoparaden i Jerusalem i 2005. Schlissel hadde sluppet ut av fengsel for tre uker siden, etter å ha sonet ferdig en dom på ti år.

Søndag opplyste israelsk politi at en kommisjon er opprettet for å undersøke bakgrunnen og omstendighetene som gjorde at angrepet mot homoparaden kunne skje.

Siktet for å ha knivstukket seks mennesker

SIKTER FOR DRAPET: Yishai Schlissel, som er siktet for å ha knivstukket seks mennesker under homoparaden i Jerusalem torsdag, fotografert i en rettsbygning i Jerusalem samme kveld.

Foto: MUAMMAR JAMEL AWAD / Reuters/NTB Scanpix

– Landet vårt står i flammer

Under fengslingsmøtet fredag sa Schlissel at han ikke anerkjenner domstolens myndighet.

I går demonstrerte flere tusen mennesker i Israel mot torsdagens angrep, og mot mordbrannen på den okkuperte Vestbredden der en halvannet år gammel palestinsk gutt døde fredag.

– Landet vårt står i flammer. Flammer av vold, flammer av hat, flammer av løgnaktige, forstyrrede og forvrengte oppfatninger, sa Israels president Reuven Rivlin under lørdagens protest på Zion-plassen i Vest-Jerusalem.

En israelsk gjerningsmann knivstakk seks deltakere i homoparaden i Vest-Jerusalem. To av ofrene er alvorlig skadd.

SE VIDEO: Tenåringsjenta som ble knivstukket sammen med fem andre deltakere i homoparaden i Vest-Jerusalem, døde av skadene søndag

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt