Hopp til innhold
Politiet sikrer åstedet etter drapet i Halden.
Foto: Per Øyvind Fange / NRK

Knivdrap i Halden

Oppsummert

Tidlig om morgenen 1. juli ble en kvinne i 60-årene knivstukket utenfor blokka der hun bodde på Karrestad i Halden. Politiet pågrep sønnen i 30-årene. Rettspsykiatere vurderer om han var tilregnelig i gjerningsøyeblikket.

 • Skrevet ut to dager før han drepte

  Mannen i 30-åra var innlagt på psykiatrisk avdeling to ganger i ukene før knivdrapet på moren sin, som han er siktet for. Fylkesmannen skal undersøke om han fikk god nok hjelp. Mannen er ifølge VG domfelt minst 14 ganger tidligere.

 • Drapssiktet sønn varetektsfengsles

  Mannen som er siktet for å ha drept moren sin i Halden i sommer, er varetektsfengslet i fire uker. Tingretten skriver at fengsling er påkrevd for å hindre nye alvorlige voldshandlinger. Det blir trolig reist sak om tvungent psykisk helsevern.

  Knivstikking Halden
  Foto: Per Øyvind Fange / NRK
 • Siktet for drap

  En mann i 30-årene fra Vestfold er siktet for drap etter at en kvinne ble knivstukket i Halden i forrige uke. Den siktede mannen er avdødes sønn, skriver TB.no. Mannen er en kjenning av politiet og er tidligere dømt for en rekke forhold.

 • Drapssikta framleis ikkje avhøyrd

  Mannen i 30-åra som er sikta for drapet på si eiga mor i Halden er framleis ikkje avhøyrd, skriv Halden Arbeiderblad. Han skulle gjennom sitt fyrste avhøyr torsdag kveld, men slik blei det ikkje. Forsvararen hans vil ikkje utdjupe kvifor.

 • Domfelt minst 14 ganger tidligere

  Mannen som er siktet for drapet på sin mor i Halden onsdag, er tidligere domfelt minst 14 ganger, skriver VG. Ifølge avisa, dreier lovbruddene seg hovedsakelig om narkotika- og vinningskriminalitet, men også veitrafikklovbrudd.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no