Hopp til innhold
Politiet sikrer åstedet etter drapet i Halden.
Foto: Per Øyvind Fange / NRK

Knivdrap i Halden

Oppsummert

Tidlig om morgenen 1. juli ble en kvinne i 60-årene knivstukket utenfor blokka der hun bodde på Karrestad i Halden. Politiet pågrep sønnen i 30-årene. Rettspsykiatere vurderer om han var tilregnelig i gjerningsøyeblikket.

  • Skrevet ut to dager før han drepte

    Mannen i 30-åra var innlagt på psykiatrisk avdeling to ganger i ukene før knivdrapet på moren sin, som han er siktet for. Fylkesmannen skal undersøke om han fikk god nok hjelp. Mannen er ifølge VG domfelt minst 14 ganger tidligere.

    Politiet sikrer åstedet etter drapet i Halden.

    Skrevet ut fra sykehus to dager før knivdrap

    Mannen i 30-årene var innlagt på psykiatrisk avdeling to ganger i ukene før drapet han nå er siktet for. Nå skal Fylkesmannen undersøke om han fikk god nok hjelp.

  • Drapssiktet sønn varetektsfengsles

    Mannen som er siktet for å ha drept moren sin i Halden i sommer, er varetektsfengslet i fire uker. Tingretten skriver at fengsling er påkrevd for å hindre nye alvorlige voldshandlinger. Det blir trolig reist sak om tvungent psykisk helsevern.

    Knivstikking Halden
    Foto: Per Øyvind Fange / NRK
  • Siktet for drap

    En mann i 30-årene fra Vestfold er siktet for drap etter at en kvinne ble knivstukket i Halden i forrige uke. Den siktede mannen er avdødes sønn, skriver TB.no. Mannen er en kjenning av politiet og er tidligere dømt for en rekke forhold.

  • Drapssikta framleis ikkje avhøyrd

    Mannen i 30-åra som er sikta for drapet på si eiga mor i Halden er framleis ikkje avhøyrd, skriv Halden Arbeiderblad. Han skulle gjennom sitt fyrste avhøyr torsdag kveld, men slik blei det ikkje. Forsvararen hans vil ikkje utdjupe kvifor.

  • Domfelt minst 14 ganger tidligere

    Mannen som er siktet for drapet på sin mor i Halden onsdag, er tidligere domfelt minst 14 ganger, skriver VG. Ifølge avisa, dreier lovbruddene seg hovedsakelig om narkotika- og vinningskriminalitet, men også veitrafikklovbrudd.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no