Drap i lavvo i Holmenkollen
Foto: NRK

Juleborddrapet

Oppsummert

Lørdag 14. desember 2018 ble en polsk mann knivstukket og drept i en lavvopå «Lille Gratishaugen» i enden av hoppbakken i Holmenkollen i Oslo. En latvisk mann i 30-årene er tiltalt for drapet, og møter i retten i september 2020.

 • Juleborddrapet for retten tirsdag

  Tirsdag starter rettssaken mot en latvisk mann i 30-åra som er tiltalt for å ha drept 57 år gamle Piotr Bogusz fra Polen under et julebord i Holmenkollen i 2018. Bogusz blødde ihjel etter at latvieren stakk ham med kniv i en lavvo, ifølge tiltalen.

  Drap i lavvo i Holmenkollen
  Foto: NRK
 • Frigir navn på drapsoffer

  Det var Piotr Bogusz som ble knivdrept under julebordet i Skiforeningens utleielavvo 15. desember. Han ble 57 år gammel, opplyser avdødes bistandsadvokat til NTB. En 37-årig latvisk mann er siktet for drapet. Han er varetektsfengslet i fire uker.

  Navnet frigitt på drapsoffer i Holmenkollen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Varetektsfengslet etter drap

  Latvieren i 30-årene som er siktet for å ha drept en polakk i 50-årene i Holmenkollen i helgen, er varetektsfengslet i fire uker. De to første ukene er i full isolasjon, opplyser politiadvokat Ingvild Myrvold i Oslo politidistrikt.

 • Politiet ber om fire ukers varetekt

  Latvieren som er siktet for å ha drept en polakk i 50-årene i Holmenkollen i helgen, er begjært varetektsfengslet i fire uker, samt to uker i full isolasjon. Fengslingsmøtet går i Oslo tingrett mandag ettermiddag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no