Journalist fengslet i Iran

 • Amerikansk journalist dømt i Iran

  En amerikansk-iransk journalist som har vært tiltalt for spionasje er dømt i Iran, melder det statlige iranske nyhetsbyrået INSA. Detaljene i dommen er ikke kjent. Jason Rezaian jobber for Washington Post og har både amerikansk og iransk statsborgerskap.

 • Washington Post-reporter til retten

  Journalist i Washington Post Jason Rezaian må møte i retten i Teheran 26. mai, opplyser advokaten hans til AFP. Rezaian er anklaget for å ha spionert på Iran og for "samarbeid med fiendtlige myndigheter". Han har sittet fengslet i 10 måneder.

 • Det hvite hus reagerer

  Det hvite hus kaller arrestasjonen av Washington Post-journalisten Jason Razaian for absurd. Avisen meldte i dag at journalisten var tiltalt for spionasje, men det har ikke kommet noen offisiell kunngjøring fra iranske rettsmyndigheter om anklagene.

 • Mener anklagene er latterlige

  Ansvarlig redaktør i Washington Post, Martin Baron, mener anklagene mot journalisten Jason Rezaian er absurde og grunnløse. Iran-korrespondenten til avisen må møte i retten for spionasje og "samarbeid med fiendtlige myndigheter".

 • Journalist fengslet for spionasje

  I Iran må den fengslede journalisten i Washington Post, Jason Rezaian, møte i retten for spionasje og "samarbeid med fiendtlige myndigheter". Avisens Teheran-korrespondent har sittet fengslet i ni måneder, men saken er ennå ikke berammet, ifølge afp.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no